Skocz do zawartości

[Rower] Indiana X-Pulser 6.9 czy warto

maq7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak, w pudełku. Sprawdź na stronie Mediaexpert gdzie są jeszcze dostępne 19" i może w mieście obok mają nierozpakowaną. Ja pojechałem po swoją z Piaseczna do Mińska, jakieś 39 km.

Napisano
Teraz, maq7 napisał:

Tak, w pudełku. Sprawdź na stronie Mediaexpert gdzie są jeszcze dostępne 19" i może w mieście obok mają nierozpakowaną. Ja pojechałem po swoją z Piaseczna do Mińska, jakieś 39 km.

Nie ma w całym województwie.  Tylko ta jedna sztuka w sklepie.

Napisano
Teraz, KurczakNorris napisał:

k0nrad, NG0C8 :) . Za obitą ramę należą się jakieś zniżki, nieprawdaż? A poza tym, będziesz jeździł, otarcia i odpryski same przyjdą...

Ciężko będzie wynegocjować zniżkę w markecie. 

Napisano

Moja maszyna sprawdza się doskonale. Nieco obawiałem się wielkich kół na wąskich ścieżkach, ale rowerek jest pod pełną kontrolą. Najlepszą robotę robi amortyzator. Doskonale wybiera przeszkody i przednie koło prawie cały czas jest na drodze, a nie w powietrzu, podbijane przez korzenie.

Muszę tylko przejrzeć łańcuch, bo mam wrażenie, że któreś ogniwo jest za mocno zaciśnięte, na 9 i 10 przełożeniu, na asfalcie słyszę cykliczne pstrykanie. Bardzo ciche, ale jest.

Napisano

Ja odnośnie rozmiaru. W specyfikacji podają, że rozmiar 21 jest dla osób od 197 cm lub noga powyżej  86 cm. Ja mam 187 i nogę 86. W sklepie jest rozmiar 19, a 21 trzeba zamawiać. Jaki będzie odpowiedniejszy rozmiar dla mnie? Brać 19 czy zamawiać 21. Sprzedawca w sklepie nalega na 21.

Napisano

Tak, bierz 21. Ja (180 cm / 82) siadałem na jeden i drugi. Nie tutaj jakiejś ogromnej różnicy, ale 19' jest optymalny dla mnie. Tobie zatem 21 będzie pasował o wiele lepiej. Inna sprawa, że na moim ostatnio śmiga mój 9 letni syn (150 cm), a ja 20. lat jeździłem na 21.5" :)

Napisano

W moim dzisiaj zaczęły trzeszczeć stery. Okazało się, że nie jest dokręcona górna śruba od kierownicy. Dociągnąłem, zmniejszyło się, ale nie przestało hałasować. Jutro trzeba rozkręcić i przesmarować. 

Napisano

kupiłem indiana x cross, skręciłem i stwierdziłem że przednia tarcza ociera o klocki. Co mogę z tym zrobić ? ktoś już tak miał ?

Napisano

Tak, można. Najpierw jeszcze raz upewnij się, że koło jest dobrze osadzone w widelcu i że nie ma niczego w środku. Poluzuj zacisk i sprawdź czy jest ok. Jeżeli dalej obciera, to trzeba wyregulować zacisk. Proponuję najpierw go poluzować, tak żeby się dało przesunąć i nacisnąć klamkę hamulca. Wtedy dokręć zacisk. Jeżeli dalej będzie obcierać, to operacja w odwrotnej kolejności. Najpierw naciśnij klamkę, potem poluzuj obydwie śruby zacisku i, nie puszczając klamki, przykręć z powrotem. Może się okazać, że i to nie pomoże. Wtedy latarka w dłoń i tak musisz ustawić zacisk, żeby klocki były równo odsunięte od tarczy.

Napisano

Ja w swoim ustaliłem miejsce trzeszczenia. Przesuwają się czasem podkładki dystansowe sterów, te pod mostkiem. Jutro rozkręcę i pomacam. 

5829E041-2631-41C5-90BF-786E17457022.jpeg

• 3 tygodnie później...
Napisano

Dwa dni temu odkręciłem mostek i ułożyłem wszystko od nowa. Nie pomogło. Trzeszczało jeszcze bardziej nawet.  Zatem rozbiórka sterów z wyjęciem widelca włącznie. Czyszczenie i nowy smar wszędzie gdzie się dało. Potem 30 km po mazurskich szutrach i Indiana pływa cichutko jak żaglówka :thumbsup:

Potem okazało się, że duża prędkość po dziurach i kamieniach, powoduje spore odpryski farby na ramie. Nie wiedziałem, że XT ma dodatkowy napinacz łańcucha. Jest o wiele lepiej, ale i tak zakleiłem narażone miejsce taśmą. Lakier jednak jest słaby i tylna opona pracująca blisko widelca, jak wjechała w błoto, to zostawiła ślady ma malowaniu. 

• 3 tygodnie później...
Napisano

Witam. Pytanie do użytkowników tego roweru. Jak Wam się sprawuje, czy są jakieś awarie, czy z perspektywy czasu kupilibyście go ponownie. Cena do wyposazenia wyglada ok i zastanawiam się nad kupnem.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam,

zastanawiam sie nad kupnem rowerów  Ghost Kato X 4.9 AL, a Indiana x-pulsar 6.9 czy możecie mi doradzić który będzie lepszym rozwiązaniem do jazdy rekreacyjnej oraz wypadów w góry. Jeździłem jednym i drugim Kato jest 500pln droższy i trochę się dziwnie prowadzi ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia.

• 9 miesięcy temu...
Napisano

Hej,

Mam pytanie/prośbę do posiadaczy Pulsera 6.9 w rozmiarze ramy 19 cali.

Po zdjęciach wygląda na pozycje pośrednią pomiędzy pozycja sportowa i rekreacyjną chodź spotkałem się z opiniami że to typowo sportowa pozycja.

Niestety producent nie podaje wymiarów geometrii ramy.

I tutaj moja prośba:

Czy jest ktoś kto posiada w/w model i jest w stanie zmierzyć efektywna długość górnej rury oznaczoną jako TT i ewentualnie Stack i Reach.

Poniżej rysunek poglądowy.

images.png.e51313a37af35dbaa57b06dba162e039.png

Ewentualnie taka sama prośba dotycząca X-Enduro 7.7.

Będe wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam

Michał

Napisano

EDIT do poprzedniego posta:

Czy Pulser 6.7 i 6.9 są na tej samej ramie?

Jezeli nie to proszę o powyższe również posiadaczy Pulsera 6.7 a także X-Enduro 7.7 bo te można jeszcze zamówić online w MM a Pulsera 6.9 juz nie a w sumie nie zalezy mi na kole 29.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...