Rostoff Napisano 21 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2019 Jestem na kupnie roweru wybór padł na LAZARO teraz tylko pytanie czy brać z hamulcami v-brake czy może warto dopłacić do roweru z hamulcami tarczowymi Shimano BR-MT400 LAZARO X-FORCE V4 czy LAZARO QUANTUM V4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KurczakNorris Napisano 21 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2019 Nie ma się co zastanawiać, bierz rower z hamulcami tarczowymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorota57 Napisano 21 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2019 Tylko tarczówki. Widzę że piasty na łożyskach maszynowych, świetnie!. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rostoff Napisano 21 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2019 A co powiecie o tym SPARTACUS CROSS 4.1 parte stówek taniej osprzęt tez nie najgorszy jak za takie pieniądze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 21 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2019 To jest prawie to samo co Quantum. Ta sama rama, inne malowanie. Osprzęt gorszy wlasnie o te kilka stówek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rostoff Napisano 21 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2019 To może inaczej brać tańszy Spartacus czy dołożyć te parę stówek do Lazaro rower na szosę czasami jakieś leśne ścieżki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 21 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2019 Jak nie wiadomo co brać to brać tańsze - o ile wygodny i się podoba. Osprzęt się wymienia. W tym droższym jest Octalink ale na kwadrat też ludzie jeździli ... weź pod uwagę, że wydasz jeszcze na lampki, licznik, błotniki, może bagażnik ... A jak masz kasę - bierz ten z Octalinkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorota57 Napisano 22 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2019 W dniu 21.06.2019 o 19:31, Rostoff napisał: dołożyć te parę stówek Dołożyć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rostoff Napisano 23 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2019 Kupiony jednak LAZARO QUANTUM V4 Po przejechaniu na rowerku z hydrauliką i v-brek nie było już wątpliwości co brać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Czerwca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 Każdy rower który posiada obecnie przerzutkę tylną shimano alivio shadow rd m4000 należy mijać tak szerokim łukiem za zahaczymy o inny powiat. Losowość jakości tej zmieniarki przewyższa już legendarna losowość w hamulcach, która już poprawili. Ona nie działa za nowej. Nie działa i juz, nie pomaga nowa linka, pancerz, manetka czy kaseta. Omijać i nie myśleć. Ale niektóre działają jednak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrnobody Napisano 4 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2019 nie było wątpliwości? przestań...dobre vki w większości wypadków(oprócz błota po pas) wystarczą w zupełności....ale tarcze kuszą bo fajnie wyglądają....oczywiście zaraz będzie larum, że niszczą rafki...tak robią to, ale mając 9 lat 1 rower i robiąc nim ok 20 k nie zmieniłem ich i jeździ do tej pory ( nie jeździłem nim po błocie ani w ekstremalnych przypadkach). Tarcze nie są juz tak bezobsługowe jak Vki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kwazor Napisano 10 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2019 Ale efekt ospałej V-ki w deszczu ( jak jeszcze nie zmyje pyłu z felgi ) to potrafi dać w kość zwłaszcza jak ma się ostre hamowanie ( a tylko przód uznaję za skuteczny hebel ) Jeździłem 12 Lat na V i teraz przesiadłem się na tarcze.. też jest efekt zaniku ale o wiele krótszy.. a dobrze wiemy wszyscy że są sytuacje krytyczne i jak depniesz to musi być reakcja a nie dalej jedziesz i czujesz jak klocek ślizga się w własnym mule po rancie felgi.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrnobody Napisano 10 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2019 Ok zdarza się, ale jak się zapoda clarksa klocki i ma się sd7 to taki zestaw, chyba jest lepszy niż hydrauliki deore (do tego mogę porównać bo mam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.