Skocz do zawartości

[Hamulce] hydrauliczne czy v-brake

Rostoff

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To może inaczej brać tańszy Spartacus czy dołożyć te parę stówek do Lazaro rower na szosę czasami jakieś leśne ścieżki

Napisano

Jak nie wiadomo co brać to brać tańsze - o ile wygodny i się podoba.

Osprzęt się wymienia. W tym droższym jest Octalink ale na kwadrat też ludzie jeździli ... weź pod uwagę, że wydasz jeszcze na lampki, licznik, błotniki, może bagażnik ...

A jak masz kasę - bierz ten z Octalinkiem.

Napisano

Kupiony jednak LAZARO QUANTUM V4

Po przejechaniu na rowerku z hydrauliką i v-brek nie było już wątpliwości co brać 

• Mod Team
Napisano

Każdy rower który posiada obecnie przerzutkę tylną shimano alivio shadow rd m4000 należy mijać tak szerokim łukiem za zahaczymy o inny powiat. 

Losowość jakości tej zmieniarki przewyższa już legendarna losowość w hamulcach, która już poprawili. Ona nie działa za nowej. Nie działa i juz, nie pomaga nowa linka, pancerz, manetka czy kaseta. Omijać i nie myśleć. Ale niektóre działają jednak :D

• 2 tygodnie później...
Napisano

nie było wątpliwości? przestań...dobre vki w większości wypadków(oprócz błota po pas) wystarczą w zupełności....ale tarcze kuszą bo fajnie wyglądają....oczywiście zaraz będzie larum, że niszczą rafki...tak robią to, ale mając 9 lat 1 rower i robiąc nim ok 20 k nie zmieniłem ich i jeździ do tej pory ( nie jeździłem nim po błocie ani w ekstremalnych przypadkach). Tarcze nie są juz tak bezobsługowe jak Vki...

Napisano

Ale efekt ospałej V-ki w deszczu ( jak jeszcze nie zmyje pyłu  z felgi ) to potrafi dać w kość zwłaszcza jak ma się ostre hamowanie ( a tylko przód uznaję za skuteczny hebel )

Jeździłem 12 Lat na V i teraz przesiadłem się na tarcze.. też jest efekt zaniku ale o wiele krótszy.. a dobrze wiemy wszyscy że są sytuacje krytyczne i jak depniesz to musi być reakcja a nie dalej jedziesz i czujesz jak klocek ślizga się w własnym mule po rancie felgi..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...