radko10 Napisano 30 Czerwca 2019 Napisano 30 Czerwca 2019 Dzięki Bartek Tak się tylko zastanawiam czy ta regulacja którą zastąpi ta blokada czasem mi się nie przydaje. W większości czasu śmigam po KPN'nie. Która z manetek będzie odpowiednia i trwała do tego typu blokady? Cytuj
Bartoszj86 Napisano 30 Czerwca 2019 Autor Napisano 30 Czerwca 2019 Niestety, ale musisz o to podpytac bardziej doświadczonych kolegów, bo ja na to pytanie nie potrafie odpowiedzieć. Pozdrawiam. Cytuj
Dokumosa Napisano 30 Czerwca 2019 Napisano 30 Czerwca 2019 Jak masz blokadę z manetki to manipulując naciągiem linki możesz ustawić w pozycji wyjściowej jakieś tłumienie kompresji podobnie przy pozycji lock możesz zamiast pełnej blokady ustawić jakieś tłumienie. 1 Cytuj
radko10 Napisano 30 Czerwca 2019 Napisano 30 Czerwca 2019 A czy manetka 11.4308.849.000 to ta z regulacją kompresji jest kompatybilna z tym tłumikiem? To wygląda na wydruk z drukarki 3D. Cytuj
Dokumosa Napisano 30 Czerwca 2019 Napisano 30 Czerwca 2019 (edytowane) Z każdym MC który wymaga manetki pop-lock. Wydruk z drukarki byłby droższy Edytowane 30 Czerwca 2019 przez Dokumosa Cytuj
Bartoszj86 Napisano 2 Lipca 2019 Autor Napisano 2 Lipca 2019 (edytowane) Witam, Kolejne pytanie z mojej strony. Tym razem co do tlumika MotionControl. Amortyzator zlozony na nowej sprezynie i nowym tlumiku. Wszystko ogolnie dziala bardzo dobrze i plynnie. Zastanawia mnie tylko blokada skoku. Na poczatku myslalem ze nie dziala, krecilem pokretlem tyle ile mozna, sprawdzam i amortyzator ugina sie bez problemu. Rozebralem tlumik, wyjalem i obejrzalem. Okazuje sie, że na dole tlumika jest mala dziurka jak jest otwarty - logiczne. Zamykajac troche dziurka znika, jednak zamykajac do konca z drugiej strony pojawia sie taka sama dziurka i tlumik znowu sie otwiera. Tak jakby byl przystosowany do dzialania w 2 strony. Zamykajac go tylko do 3/4 blokada dziala. Czy to jest normalne czy to jakis blad i jest cos zle zlozone ? Czy musze wyszukac maksymalny naciag linki przy ktorym blokada bedzie dzialala, a tlumik nie zdarzy sie ponownie otworzyc ? Pozdrawiam, Bartek Edytowane 2 Lipca 2019 przez Bartoszj86 Cytuj
Bartoszj86 Napisano 2 Lipca 2019 Autor Napisano 2 Lipca 2019 Nie moge juz edytowac poprzedniej odpowiedzi. A wiec sprawdzilem jeszcze raz dokladnie, tlumik zamyka sie do polowy maksymalnego ruchu, dokladnie w polowie jest pelna blokada, dalszy ruch zaczyna tlumik powoli otwierac az do pelnego otwarcia. Tak jak gdyby tlumik byl przystosowany czy to do prawej czy lewej goleni i tylko odwrotna daje sie sprezyne i zmienia sie obrot w druga strone. Mysle, ze jest to chyba normalne, ale jezeli cos jest nie tak, prosze o info. Pozdrawiam, Bartek Cytuj
Dokumosa Napisano 2 Lipca 2019 Napisano 2 Lipca 2019 Tłumik można instalować tylko w jednej, prawej goleni. To nie jest normalne żeby tak działało ale możesz sobie ustawić jak rozumiem żeby działało dobrze odpowiednio naciągając linkę. Cytuj
Bartoszj86 Napisano 2 Lipca 2019 Autor Napisano 2 Lipca 2019 Moge chociaz wydaje mi się, że ten tłumik jest źle złożony. Powinien pracować przy obrocoe 0% do 100% blokady. W tej chwili pracuje przy pełnym obrocie moim zdaniem 50% do 100% i blokuje sie na srodku a potem w dalszej czesci obrotu od tyxh 100% do 50% na koncu drogi. Jest środek sezonu, i teraz nie wiem czy go reklamować czy rozebrać i złożyć poprawnie... Pozdrawiam, Bartek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi