Sopelo Napisano 20 Czerwca 2019 Napisano 20 Czerwca 2019 Witam, mam pytanie - czy warto kupić Tribana RC 500 FB? Rower ma słuzyć do miasta, tras szosowych. Kierownicy typu "baranek" nie chcę. https://www.decathlon.pl/rower-szosowy-triban-rc-500-fb-id_8548314.html Pozdrawiam.
MikeSkywalker Napisano 21 Czerwca 2019 Napisano 21 Czerwca 2019 W tej cenie ciężko o coś konkurencyjnego. Jedyne co mógłbyś w nim zrobić to wymienić hamulce na hydrauliczne - nawet jeden z podstawowych modeli Shimano da odczuwalną różnicę, głównie w mieście.
Sopelo Napisano 21 Czerwca 2019 Autor Napisano 21 Czerwca 2019 4 godziny temu, MikeSkywalker napisał: W tej cenie ciężko o coś konkurencyjnego. Jedyne co mógłbyś w nim zrobić to wymienić hamulce na hydrauliczne - nawet jeden z podstawowych modeli Shimano da odczuwalną różnicę, głównie w mieście. dzieki :] i na tym będzie mi się wygodnie jezdzilo? nie brać górala?
Pablo59 Napisano 21 Czerwca 2019 Napisano 21 Czerwca 2019 Góral "lekiem na całe zło " ?? Do "zdobywania miejskich krawężników" tylko i wyłącznie MTB ....
MikeSkywalker Napisano 21 Czerwca 2019 Napisano 21 Czerwca 2019 Fajny konkurencyjny rower na miasto to Marin Muirwoods - dajesz opony z górala i masz taran na krawężniki. Ale jak chcesz coś szosowego to góral to najgorszy pomysł z możliwych.
Sopelo Napisano 23 Czerwca 2019 Autor Napisano 23 Czerwca 2019 Proszę o kogoś wypowiedź, "bać się dziur, krawężników" na rowerze fitness? Opony 28mm I czy w mieście komfortowo będzie mi się jeździło.
Pablo59 Napisano 23 Czerwca 2019 Napisano 23 Czerwca 2019 Jeśli masz zamiar we wszystko trafiać "na rympał" - to tak ...
Sopelo Napisano 23 Czerwca 2019 Autor Napisano 23 Czerwca 2019 Teraz, Pablo59 napisał: Jeśli masz zamiar we wszystko trafiać "na rympał" - to tak ... Nie no bez przesady. Poprostu trochę mnie kolega zniechęcił ("zobaczysz jak Ci się będzie jeździło...").
MikeSkywalker Napisano 24 Czerwca 2019 Napisano 24 Czerwca 2019 Dla mnie opona przy której można już nieco zejść z ciśnieniem to 32-35c, wtedy coś będzie amortyzowała. 28 jednak trzeba pompować na tyle twardo że jazda jest mniej komfortowa, wymaga nieco więcej uwagi niż wspomniana "na rympał" no i ryzyko złapania kapcia w drodze np. do pracy nieco rośnie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.