bts Napisano 20 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 (edytowane) W związku z tym że w Harfie nie byli mi w stanie wskazać jaka sprężyna pasowałaby do nowego, sprężynowego Rock Shox Judy (takiego jak montowany w Roscoe 7) zapytałem u źródła, tj. w samym Rock Shoxie. Wiem że parę osób na forum też zastanawiało się nad zmianą sprężyny, także załączam odpowiedź dla ich informacji: Cytat Hi Bartosz, As this fork is custom made coil version for Trek, we do not offer a lighter spring assembly with threaded top cap compatible for this model. However, the fork can be upgraded to the solo air spring for this model with kit: 11.4018.010.231 FORK SPRING SOLO AIR ASSEMBLY - 80-120 MM-27.5/29 (THREAD PITCH 0.8MM) (INCLUDES TOP CAP, AIR PISTON, SHAFT BOLT) - JUDY SILVER A1/ 30 SILVER A3(2018+) This way, the air pressure can be custom tuned for rider weight. For all compatible spare parts, see our spare parts manual, found on the service portion of our website:https://www.servicearchive.sram.com/sites/default/files/techdocs/rockshox_spc_reve.pdf All RockShox spare parts can be ordered through your local bicycle dealer. Please bring the part number to your local bicycle dealer or search your favorite online retailer, and they can special order the parts for you. Czyli: miększej sprężyny nie ma, można tylko zrobić upgrade do Solo Air. Tyle teoria, ciekaw jestem jak w praktyce wygląda kompatybilność między XC30 a Judym. FYI, @TjakTomek Edytowane 20 Czerwca 2019 przez bts 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TjakTomek Napisano 20 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 Bartosz, już zamówiłem amortyzator ale dzięki za pamięć. Zastanawiałem się nad wsadzeniem kartridża powietrznego jednak całkowity koszt to 450zł, a wciąż byłby to podłej jakości widelec. Gdyby dziewczyna jednak chciała pójść tą drogą to tutaj jej to zrobią: https://spidersuspensions.com/pl/home/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi