Januszek69 Napisano 19 Czerwca 2019 Napisano 19 Czerwca 2019 Witam, jestem nowy na tym forum. Mam nadzieję że odpowiedni wybrałem dział, jeśli nie prosiłbym o przeniesienie. Teraz do meritum. Posiadam rower Author Horizon SX. Aktualnie mam mostek regulowanym od Zoom'a. Jest to wpuszczany mostek. Nie wiem czy jest możliwość zamontowania takiego adaptera. Mógłbym prosić o pomoc dotyczącą mostka? Druga sprawa to amortyzator. Aktualny widelec to RST Sofi T8 50mm. Przestał odbijać, a jako iż mam odłożone pieniądze chciałbym również go wymienić, doradzicie? 1 Cytuj
seraph Napisano 19 Czerwca 2019 Napisano 19 Czerwca 2019 Kupujesz adapter i mostek ahead, składasz i już. Będzie pasować, bo masz wszystko standardowe. Średnica adaptera na dole 22,2, a na górze 28,6 jakby co... Co do amortyzatora to na pewno Ci on potrzebny? Nie lepszy będzie sztywny widelec? Taniej, sztywniej, wydajniej i brak serwisów... 1 Cytuj
itr Napisano 19 Czerwca 2019 Napisano 19 Czerwca 2019 Trzeba uważać zakupami mostka bo ma można obniżyć za bardzo kierownicę, adapter lepiej wsadzić prawie dokońca a kierownicę ustawiać wzniosem , kątem mostka ahead.... Po wszystkim jest sztywniej. ciężko o sensowny widelec z jednocalową sterówką do sterów gwintowanych. nawet w 2004 nie było w czym wybierać... Rst z elastomerem były podłe... W moim Autorze wylądował na końcu jakiś piękny stalowy Chekker pig. 1 Cytuj
Januszek69 Napisano 19 Czerwca 2019 Autor Napisano 19 Czerwca 2019 5 godzin temu, seraph napisał: Kupujesz adapter i mostek ahead, składasz i już. Będzie pasować, bo masz wszystko standardowe. Średnica adaptera na dole 22,2, a na górze 28,6 jakby co... Co do amortyzatora to na pewno Ci on potrzebny? Nie lepszy będzie sztywny widelec? Taniej, sztywniej, wydajniej i brak serwisów... Co do mostka, okej dzięki za pomoc Co do widelca to właśnie nie chce sztywnego bo mam złe wspomnienia z tym :p Cytuj
Januszek69 Napisano 20 Czerwca 2019 Autor Napisano 20 Czerwca 2019 W dniu 19.06.2019 o 14:00, seraph napisał: Kupujesz adapter i mostek ahead, składasz i już. Będzie pasować, bo masz wszystko standardowe. Średnica adaptera na dole 22,2, a na górze 28,6 jakby co... Co do amortyzatora to na pewno Ci on potrzebny? Nie lepszy będzie sztywny widelec? Taniej, sztywniej, wydajniej i brak serwisów... Drogi użytkowniku, powiedz mi czy te rozmiary które podałeś, czyli 22,2-28,6 to są rozmiary które musi mieć ten adapter ahead który chce zakupić? Pytam, ponieważ nie chciałbym zamówić czegoś co nie będzie pasować. Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj
seraph Napisano 21 Czerwca 2019 Napisano 21 Czerwca 2019 22,2 to jest wewnętrzna średnica Twojej rury sterowej, a 28,6 (1 1/8') to średnica mocowania najpopularniejszych mostków. Większość adapterów ma dokładnie takie wymiary Cytuj
Januszek69 Napisano 21 Czerwca 2019 Autor Napisano 21 Czerwca 2019 4 godziny temu, seraph napisał: 22,2 to jest wewnętrzna średnica Twojej rury sterowej, a 28,6 (1 1/8') to średnica mocowania najpopularniejszych mostków. Większość adapterów ma dokładnie takie wymiary Dziękuję bardzo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi