Skocz do zawartości

[Przerzutka tylna] Shimano Deore XT Shadow

Seba88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Może ktoś z bardziej doświadczonych kolegów mógłby mi doradzić. Potrzebuje wymienić tylną przerzutkę w rowerze Trek 8500 z 2011r kaseta 10 rzędowa. Czy ktoś mógłby doradzić konkretny model przerzutki, który by się sprawdził pod ten rower ?

Zastanawiałem się nad

https://allegro.pl/oferta/shimano-deore-xt-rd-m786-shadow-10sp-sgs-czarna-7930438676?reco_id=3c2448f5-91e5-11e9-bacf-246e96321b10&sid=d01473d939d3b7a8c58427388ad87631204eaf0a44665e55ef9de87b1886bbcd&bi_s=archiwum_allegro&bi_c=Category&bi_m=reco&

Napisano

Może być ta xt podana przez Ciebie. Rozumiem, że i poprzednia Twoja przerzutka to shimano i że manetki też masz shimano. Ta xt ma już sprzęgło, dobra rzecz. Jeśli nie będziesz chciał kasety powyżej 36t (lub 40t w wykonaniu Sunrace) i zostajesz przy 10s, to jest ok.

Napisano

Dokładnie cały osprzęt mam Shimano, póki co nie planuję zmieniać kasety. W przyszłości mam zamiar zmienić rower ale póki co jeszcze sezon dwa chcę pojeździć na tym treku, dopiero od zeszłego lata odkryłem na nowo pasję do roweru :)

Dzięki za pomoc

Napisano
Teraz, Dokumosa napisał:

A dlaczemu zmieniasz przerzutkę? Przerzutka z.reguły przeżywa kilka kaset.

Przełamała się ? Tak to określił serwisant. Stwierdził że nie opłaca się tego prostować. Niestety nie znam historii roweru kupiłem go w zeszłym roku jako używany, jak dotąd przejechałem na nim ok 2500 km więc stosunkowo niewiele.

• Mod Team
Napisano

No jak się zegnie pantograf to raczej do widzenia, chyba ze to stalowa przerzutka. Te Alu to pękną a nie się naprostują. Próbowałem albo xt albo dura ace wyprostować raz .. nie ma szans.

Co mogę powiedzieć od siebie. Jak nie chorujesz na cyklozę to xt jest rzeczą zbędna. Zwłaszcza jak manetka to deore. Fakt, Xt działa lepiej, nie da się tego ukryć ale bez manetki XT czy xtr, zwyczajnie nie będzie aż tak dobrze, jak powinno. Wiadomo, lepiej wygląda, jest lżejsza, etc ... no wszystko kwestia oczekiwań i budżetu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...