Viszek Napisano 18 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Witam, poszukuję jakiegoś roweru w przedziale 1500-2000, kompletnie na tym się nie znam a chciałbym jakis fajny dobry rower po prostu. Będę nim jeździł głównie po mieście (czasami może jakieś lasy?) chciałbym żeby to było coś typu góral. Przy poradach prosiłbym o uzasadnienie co i dlaczego Dziękuje z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 18 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Za 2 000 to dostaniesz namiastkę roweru jeżeli chcesz górala. Szukaj roweru krossowego albo dorzuć tysiąc. A na początku odpowiedz sobie na pytanie czy Ci potrzebny przedni amortyzator i czy chcesz kierownicę prosta czy z barankiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viszek Napisano 18 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Chciałbym zwykłą prostą kierownice, amortyzator chyba lepiej żeby był? Rower może być krossowy czy tam MTB tak jak napisałem nie bardzo się znam więc chcę po prostu fajny rower do codziennego jeżdzenia ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viszek Napisano 18 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 (edytowane) Kolega mi podesłał takie rowery https://www.decathlon.pl/rower-mtb-st-540-275-id_8500757.html / https://www.kross.pl/pl/2018/mtb-xc/level-1-0 / https://allegro.pl/oferta/hero-kands-comp-er-29-alivio-3x9-hydraulic-okazja-7132446792 polecicie któryś z tych czy jest może coś lepszego w tym przedziale cenowym? Jeszcze dopowiem ze mam 192cm wzrostu jakby co Edytowane 18 Czerwca 2019 przez Viszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 18 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Wziąłbym z Deca. Waga i serwis gwarancyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 18 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Ale alivio to mimo wszystko alivio .... jeśli się upierasz przy "MTB" Gdyby nie wzrost , radziłbym spojrzeć na vellberga 5.2 ... 21" może być ciut mało. Z 21" kands avangarde /lazaro elitary ale starsze roczniki z racji wydłużonych ram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 A ja napiszę tak. Jeśli potrzebujesz roweru do przejażdżki pod biedronę i dwa razy w roku, żeby przejechać się po parku - po co ci "góral"? No chyba, że faktycznie mieszkasz w górach. Rozglądaj się za crossami, lekkimi na fajnych oponkach (1,5-1,75) z dużymi kołami - będzie lekko i przyjemnie. Kiedyś poleciłbym w tej cenie nie pchać się w amory no ale teraz wszędzie pakują tanią ciężką chińszczyznę do budżetowych rowerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 18 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Unibike Flash - ma wszystko czego potrzebujesz do codziennej jazdy. Ewentualnie rozważyłbym Marina Muirwoods. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarad Napisano 19 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2019 (edytowane) Kross Seto - miejski cross, bez amortyzatora (wg mnie plus dla roweru miejskiego), więc dość lekki, nieźle wyposażony jak na cenę. W razie potrzeby po twardych leśnych ścieżkach też bez problemu. https://trekking24.pl/pl/rowery-miejskie-2018/2260-rower-kross-seto-2018-po-przegladzie-dostawa-gratis-autoryzowany-dealer-kross-5904993383568.html?gclid=CjwKCAjwuqfoBRAEEiwAZErCsmOQXWOInUEdBuoPbZD3zIhr51sLgBjLfZUg9FMiKEaqICL444J9IhoC3acQAvD_BwE Edytowane 19 Czerwca 2019 przez yarad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi