Bartosz_ Napisano 18 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Kupiłem sobie nie dawno w sklepie internetowym Nowy Kask Rudy Project Rush kolor limonkowo-niebieski i nie zauważyłem, że niema w nim tej siateczki na insekty. Szukałem po sklepach, ale nie mogę znaleźć do tego modelu kasku takiej siatki. Czy z innego modelu Rudy Project będzie taka siatka pasować do mojego modelu Rush ? Jeśli nie, to czy ktoś może mi pomóc poszukać takiej siatki dla mojego modelu ? Lub ewentualnie coś mi polecić rozsądnego ? - Bardzo bym Was prosił o pomoc w tej sprawie. Ja jeszcze mam włosy nie co dłuższe i przez te otwory w kasku włosy mi wystają do góry i to dziwnie wygląda dosyć. Taka siatka , myślę by temu zaradziła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Czapeczka potówka, raz ze wlosy nie wystaja, dwa pot nie leje sie po czole ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz_ Napisano 18 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 A jaka czapeczka to ? bo ja nie wiem. Też nie chcę jakiejś badziewnej, gdzie po jednym praniu nic z tego nie zostanie tylko same nitki. Więc proszę o jakiś konkretny model. Bo samo to, że napisałeś "czapeczka potówka" to mi nic nie mówi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 BTwin z Decathlonu biala, 29,99pln Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz_ Napisano 18 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Czy podałbyś link ? żebym mógł to zobaczyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Google zapoda Ci link. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz_ Napisano 18 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 czy masz na myśli to ?: https://www.decathlon.pl/czapka-pod-kask-na-rower-700-id_8300693.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Tak, to dokladnie ta czapka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz_ Napisano 18 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 ok dziękuje za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
solar21 Napisano 18 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Ewentualnie w Castoramie siateczkę plastikową za 2 zł (np. do okien) i dopasować do wnętrza kasku, klejąc punktowo Kropelką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 A kropelka nie przypali czasem kasku? Juz lepiej zrobic to jakims silikonem, bo bedzie sie trzymac, bedzie tez mozna to ew. usunac, i na pewno nie bedzie drapac. Ale sam pomysl wlepienia siatki niezly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz_ Napisano 18 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 A potem w czasie jazdy głowa się poci pod kaskiem okropnie, włosy się robią też mokre od potu i od tego nawilży się klej kropelka i się jeszcze włosy przykleją do kasku. W najgorszym przypadku silikon zostanie na włosach i taki będzie ciężko usunąć z głowy. Tak samo jak ciężko było mi usunąć silikon z rąk. Raczej pomysł średni bym powiedział - już bym wolał taśmą samoprzylepną taką siateczkę przylepić. Przynajmniej przy okazji kask się też od tego nie zniszczy. Jeśli chodzi o czapkę to szkoda, że niema jej w innym kolorze. Białą czapkę będzie widać w dziurach niebieskiego kasku i to okropnie wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Raczej tasma to sredni pomysl, ona moze sie kleić dlugo, a kropelka czy silikon jak wyschnie, to juz nic sie do tego nie przyklei. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
solar21 Napisano 18 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Teraz, Bartosz_ napisał: A potem w czasie jazdy głowa się poci pod kaskiem okropnie, włosy się robią też mokre od potu i od tego nawilży się klej kropelka i się jeszcze włosy przykleją do kasku. W najgorszym przypadku silikon zostanie na włosach i taki będzie ciężko usunąć z głowy. Tak samo jak ciężko było mi usunąć silikon z rąk. Raczej pomysł średni bym powiedział - już bym wolał taśmą samoprzylepną taką siateczkę przylepić. No bardzo teoretyzujesz. Zarówno silikon jak i Kropelka po zaschnięciu można usunąć jedynie mechanicznie. Nie ma możliwości, żeby pot cokolwiek rozpuścił. Natomiast pomysł z taśmą jest z dupy, bo właśnie taśma ma klej, który teoretycznie nie zastyga w ogóle, a pod wpływem wilgoci po prostu puszcza. 47 minut temu, cinol123 napisał: A kropelka nie przypali czasem kasku? W 2 kaskach Bell'a robiłem siateczkę i wszystko działało OK. Mała kropelka Kropelki w paru miejscach i siateczka trzymała dobrze, nie zauważyłem zjawiska przypalenia czy przepalenia warstw jak np. w Obcym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 18 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 45 minut temu, Bartosz_ napisał: Białą czapkę będzie widać w dziurach niebieskiego kasku i to okropnie wygląda To może niebieska bandana. Mam takie coś i jest super, pot nie spływa i gąbki w kasku nie nasiąkają https://www.centrumrowerowe.pl/bandana-rogelli-pd2005/?v_Id=60262 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2019 12 godzin temu, Bartosz_ napisał: Białą czapkę będzie widać w dziurach niebieskiego kasku i to okropnie wygląda. No ja pitole... a ja mam biala czapeczke pod czarnym kaskiem i ... jezdziło mi sie swietnie. Nawet nie wiedzialem ze ktos mi moze zagladac w dziury w kasku ... no to kibel. Chyba musisz kupic nowy kask z siateczka. Fabryczny, za minimum 500pln, wtedy bedzie wygladało dobrze. ;-PP Chyba wyczerpał się ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.