Skocz do zawartości

[manetka] Wolf Tooth - części zamienne

Brombosz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Przy ostatniej glebie zdarzyło mi się połamać (pomijając prawy łokieć :icon_wink:) manetkę sztycy Wolf Tooth, a dokładniej to plastikową oś łożyska. Znalazłem na zagranicznych stronach części zamienne i w tym to czego potrzebuję, jednak we wszystkich przypadkach wysyłka będzie droższa niż sama część. Stąd pytanie czy ktoś z was czasami nie wie gdzie dorwać to w Polsce?

https://www.fanatikbike.com/products/wolftooth-remote-axle

remote-la-clmp.jpg

ReMote_Axle_590x_4fe10b1e-2e6e-4528-a700

Od biedy mogę to zamówić zza granicy, ale raz, że mi się nie spieszy, to dwa sytuację mam teraz taką, że każdy grosz się liczy. 

Napisano

a nie możesz tego zrobić z twardego drewna w postaci walca a nie cylindra ( z dłuższą śrubką mocującą, i podkładką zamiast kryzy?)?  improwizacja zawsze becenna...

Napisano

Wiesz... mógłbym to nawet taśmą przywiązać do kierownicy i będzie działać. Ale nie w tym rzecz. Skoro i tak jestem uziemiony w domu to wolałbym doprowadzić rower do ładu niż kombinować jedną ręką jakieś prowizorki. Zanim zamówię to pomyślałem, że założę temat bo może ktoś to widział w jakimś polskim sklepie.

Napisano

chyba chwilowo jesteś nie techniczny, nie myślałem o ręce :)  jasna sprawa... ale takie rozwiąząnie będzie trwalsze mechanicznie od fabrycznego, bo to tylko centrujące podparcie łożyska prawda?, to nie "srebrna taśma" tylko poprawienie złego ( łamliwego) produktu z fabryki :) może masz kogoś kto wyrzeźbi to dla Ciebie :)

chociaż może to łamanie jest przemyślane i zrobione dla bezpieczeństwa, kto tam wie...

Napisano
Teraz, itr napisał:

chociaż może to łamanie jest przemyślane i zrobione dla bezpieczeństwa, kto tam wie...

Też mi się tak właśnie wydaje, że po to jest tam ten plasticzek aby w razie czego pękł, oszczędzając resztę manetki. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...