Wax Napisano 12 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2019 Jest sierpień, ja sezon kończę jak będzie śnieg i wtedy będę robił zmiany na przyszły sezon. Kokpit jak przyjdzie to i tak będzie najprawdopodobniej leżał i czekał na całą resztę zmian Rower teraz waży około 10,25kg ale rozpiskę zmienię jak będzie poniżej 10kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 19 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 "Łódź" objechana. Bez defektów, jedynie problemy mięśniowe. Pospinało mnie po 160km do i z powrotem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 29 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2019 (edytowane) Gówno warte gripy Extralite zmieniłem na ESI Racer's Edge Black. Przyszedł nowy kask od Giro + mleko od Stans'a. Obecnie jestem na etapie wybierania kół - co nie jest do końca łatwe. Docelowe koła mają ważyć poniżej 1150gr. Rozmawiam z ludźmi z DE jak i z ITA. Rama też przejdzie proces odchudzania. Możliwe, że zdecyduję się na adapter i montaż Lefty Ocho. Edytowane 29 Sierpnia 2019 przez Wax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 11 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2019 Lefty umarł, ale żyje. Po uszkodzeniu sprężyny SoloAir przyszła konwersja na 2spring. Całość zrobił serwis Cannondale z Wrocławia - ThirtyThree - szczerze polecam chłopaków. Doszły opony, tarcze, śruby tytanowe do tarcz i zacisków. Jest już po niżej 10kg, ale póki oponki Vittorii jeszcze żyją to nie robię aktualizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 12 Września 2019 Udostępnij Napisano 12 Września 2019 @Wax - jestem z Łodzi i wydaje mi sie, że kojarze te miejsca... Mógłbyś napisać gdzie robione te fotografie? tak pi razy oko, chodzi mi o okolice o ile pamiętasz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 12 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2019 Te z lasu to okolice miejscowości Przykona, to z asfaltu Trzcieliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 8 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 (edytowane) Rower schudł troszkę, kilka gratów nadal w opakowaniach. Tylny hamulec czeka na docięcie. Ciągle rozmyślam o kołach na nowy sezon. Rozpiska jest rozbudowana i zawiera więcej szczegółów jak poprzednia Bar Ends: (Rogi) - 0 Bar Plugs: (Korki do kierownicy) – ESI, cut 4 Brake (Front): (Hamulec przedni) -Formula R1 + brake pads + steel bolts 185 Brake (Rear): (Hamulec tylny) – Formula R1 + brake pads + steel bolts 214 Cables: (Pancerze i linki) – Nokon Konkavex Black + Teflon Tubing Cables + stainless cable 39 Cassette: (Kaseta) - Shimano HG-50, 11-36, 10-speed 379 Chain: (Łańcuch) - Shimano HG-50, 10-speed 251 Crankset: (Korby + wkład BB30 + podkładki) - Cannondale Si BB30 536 Derlr (Front): (Przerzutka przednia) - 0 Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) - Shimano XT, Shadow Plus, 10-speed 258 Fork: (Widelec) - Lefty 2.0, 100mm, PBR, 2 Ti bolts, rubber bumper, 160mm SMAX adapter, converted to 2spring + guard 1661 Frame: (Rama) – F-Si Asymmetric, BallisTec Carbon, 27.5, small size, 2016 + BB30 cups + headset cups + 8 alu bolts 1146 Grips: (Gripy) – ESI Racers Edge Black Grips, cut 33 Handlebar: (Kierownica) – Cannondale C3 flat, 6061 double-butted alloy, 680mm, cut 302 Headset: (Stery) - Cannondale HeadShok Si 0 Pedals: (Pedały) – CrankBrothers Eggbeater 3 283 Rotors: (Tarcze hamulcowe) – Ashima Ai2 black 160mm + 160mm + steel bolts 170 Seat: (Siodło) – Tune Speedneedle Alcantara custom 85 Seatpost: (Sztyca) – Cannondale C3, 6061 alloy, 27.2x400mm 324 Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) – Cannondale + stainless bolt 16 Shifter: (Manetka) - Shimano SLX w/ I-Spec 1x10 + cable housing + stainless cable + aluminum bolt 156 Skewer: (Zacisk koła tylnego) – Dartmoor QR 35 Spacers: (Podkładki pod mostek) – Cannondale 1x5mm 5 Stem: (Mostek) – Cannondale C3, 6061 Alloy, 31.8, -5 deg. 166 Tire (Front): (Opona przednia) – Schwalbe Rocket Ron 2.1, EVO, SnakeSkin, TLE, Addix Speed 528 Tire (Rear): (Opona tylna) – Schwalbe Rocket Ron 2.1, EVO, SnakeSkin, TLE, Addix Speed 535 Top Cap: (Top cap) – Cannondale Si plastic 2 Tubes: (Dętki) – Stan's No Tubes 2x70ml 140 Wheel Front: (Koło przednie) – ZTR Rapid 25 + tape Efetto Marisposa + DT Swiss presta valve 827 Wheel Rear: (Koło tylne) – ZTR Rapid 25 + tape DT Swiss + DT Swiss presta valve + freehub 1178 Misc : (Inne) koszyk na bidon 0 HDM holes covered by black foil 0 Garbaruk Cannondale Hollowgram Oval chainring (Ai-compatible) DM, 34T, Black 67 cable guides 8 Hook + 2 bolts 6 2x Lefty band clamps cable guide + aluminum bolts 12 steerer tube (1cm cut) + QSI stem seal 109 Cannondale neoprene 11 PF30 bearings NTN LLU/2AS 48 Headset bearings HD169 60 9779 Edytowane 8 Grudnia 2019 przez Wax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 Masz jakies plany odnosnie rurek? Zmieniajac kasete, pedaly i wspomniane rurki, ja widze co najmniej 300g a i moze nawet 400g do zrzucenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 8 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 Cały rower jest już zaplanowany . Pedałów nie zmienię bo kupiłem nówki i mi pasują. Powolutku będę go sobie rzeźbił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 22 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2019 Tylny hamulec docięty o całe 6cm i waga stoi tak jak była . Ostatnie w tym roku jazdy odbyte. Martwi mnie tylna piasta, którą rozbierałem, ale chyba powoli kończy żywot . Czym prędzej trzeba organizować nowe koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 15 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 (edytowane) Aktualne zdjęcie sprzęta. Specyfikacja stoi bo zająłem się szukaniem szosy. Waga - 9726 Edytowane 15 Marca 2020 przez Wax 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Jak znajdziesz, to bedzie wiecej do pogadania, przynajmniej z mojeje strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 19 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 (edytowane) Jak się Świat nie skończy to będzie CAAD12/Super Six Evo, żeby było do pary . Marzy mi się cały czarny z kołami Vision Metron 40 lub 55, na Ultegrze, rozmiar 50/51 bom kurdupel. Edytowane 19 Marca 2020 przez Wax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w0jta5 Napisano 3 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Cześć Mam pytanie dot. opon. Wcześniej miałeś Vittorię Barzo i Mezcal. Mam u siebie Barzo na przodzie i jestem z niej zadowolony. Stoję przed zakupem tylnej opony i mocno zastanawiam się nad zakupem drugiej sztuki Barzo, albo coś o niższym bieżniku typu Mezcal. Ale nie wiem jak ona zachowuje się na kamieniach, mokrych kamieniach czy błocie w górzystym terenie. Podpowiesz coś? Poza tym świetny rower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi