xpowo Napisano 17 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2019 Witam, Mój kolega i ja mamy te same rowery, mianowicie rockridery 520. Nie są to rowery najlepsze, lecz nie w tym rzecz. Problem wygląda tak, że jego amortyzator (przedni) jest miękki i działa bardzo dobrze, a mój, pomimo że wyregulowany na 10 kilo mniej, praktycznie się nie ugina. Dodam, że mój rower był kupiony jako nowy w maju, a jego jako używka w styczniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 17 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2019 Co to masz za amorek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 17 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2019 Tam o ile pamiętam były montowane uginacze zoom. Można wyjąć sprężynę z jednej goleni i będzie bardziej miękko ale pewnie zbyt miękko. W każdym razie na jakieś ambitniejsze zabiegi szkoda czasu bo to tak ma działać - tolerancję produkcyjne żeby duże i nikt tym się nie przejmuje, że jeden ma 2mm luzy a drugi jesr ciasno spasowany. Jak RockRider to minimum 540. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 17 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2019 Tam jest montowany któryś z suntourów, podejrzewam oemowego xct ze względu na budżet. Regulacja wagi jest iluzoryczna, skoro ważysz 10 kg mniej to nie ma opcji żeby to działało jak w rowerze kolegi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 17 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2019 To będzie jakaś tani atrapa amortyzatora, do której możesz nawet nie dostać bardziej miękkiej sprężyny. Jedyną sensowną opcją byłaby wymiana na podstawowy widelec powietrzny - XCR Air lub Raidona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 17 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2019 W 520 jest ZOOM jak pisał @Dokumosa w ST 540 jest XTR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 17 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2019 W najnowszych 520tkach jest coś co nazywa się btwin u-fit 80 i jest pewnie przechszczonym zoomem lub czymś tego samego pokroju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.