apa_sl Napisano 15 Czerwca 2019 Napisano 15 Czerwca 2019 Szanowni. Hobbystycznie serwisuje sobie starą szosę Winora. Posiada - w mojej ocenie - bardzo ładną zdobioną sztycę. Niestety w tym tygodniu siodełko złapało 'luzy'. Po demontażu okazało się, że zauważalnemu wytarciu uległy nacięcia na sztycy, w któych 'blokują' się uchwyty skręconego siodełka. Pytanie: a) gdzie mogę znaleźć/u jakiego producenta szukać takiej sztycy? b) czy ew. w grę wchodzi serwis (ponowne wykonanie nacięć) - czy może ktoś z was zna serwis w Trójmieście, który mógłby to wykonać?
Brombosz Napisano 15 Czerwca 2019 Napisano 15 Czerwca 2019 Teraz, apa_sl napisał: a) gdzie mogę znaleźć/u jakiego producenta szukać takiej sztycy? Miałem kiedyś taką, ale to były lata 90'te, a sztyca wcale nie należała do drogich. Dzisiaj to raczej tylko OLX, Allegro itp. w używkach albo chiny.
leoms Napisano 16 Czerwca 2019 Napisano 16 Czerwca 2019 Mały pilnik do metalu w dłoń i spróbuj nim poprawić nacięcia.
Quell Napisano 16 Czerwca 2019 Napisano 16 Czerwca 2019 Iglak,albo dremel jak masz pewną łapę,nacinałem taki ogranicznik,trzymało potem bardzo dobrze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.