mrvolt211 Napisano 14 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2019 Witam Wszystkich. Jest to mój pierwszy post na forum. Postanowiłem tu napisać bo mam nadzieje że ktoś miał problem taki sam jak ja, i wie jak go rozwiązać. Chodzi o to, że przy szybszej jeździe, szczególnie po lasach, czy kamienistych drogach (chodzi o jakieś małe wyboje, dziury) z okolic tylnego koła słychać trzaski, stawiam że jest to piasta ponieważ gdy nie pedałuje to trzaski również występują. Z drugiej strony mój rower ( KTM Ultra Flite r.2016) mam 2 lata i przejechane lekko ponad 4tys km, i we wszystkich serwisach mówią że to jest zbyt nowy rower aby piasta była już do wymiany. Czy ktoś miał podobną sytuację ? Ktoś wie co z tym zrobić bądź czego to wina ? Dodać mogę jeszcze tyle, że przy wolnej jeździe na płaskiej nawierzchni np. ścieżka rowerowa to nic nie słychać, jest cichutko, trzaski pojawiają się jak mówiłem przy szybszej jeździe ok. 25km/h i wystarczą do tego drobne nierówności, dziury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greyspider Napisano 14 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2019 Co prawda u mnie trzask nie występuje ale mam coś takiego z tylnego koła jak nie pedałuję i chodzi piasta (mam nadzieje ze nie przerodzi się to w trzask) Nagranie:https://vocaroo.com/i/s0d9AIbM0dq7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
render Napisano 15 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2019 sprawdź aby czy rama (konkretnie trójkąt koła) nie jest pęknięty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrvolt211 Napisano 23 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2019 Rower umyłem, i pęknięć ani śladu .. Jakieś inne pomysły ? I czy mam racje że może być winna temu piasta ? Czy piasta powinna hałasować również na prostej nawierzchni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.