muzalk Napisano 13 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Hej Miałem wypadek na rowerze, złamałem między innymi obojczyk. Obojczyk się już goi więc zabrałem się za temat roweru. Po wstępnych ogledzinach nie zauważyłem pęknięć ramy, rama aluminiowa. Skutkiem wypadku są jedynie te dwie małe dziurki na wahaczu. (przepraszam za słabe zdjęcie). Dziurki są dosyć małe ale również dosyć głębokie. Sięgają do podkładu. Co z nimi zrobić? Zostawić jak są, czy może zakleic jakąś taśma? Rower był oklejany folia, trochę mi jej zostało. Może nią to okleić? Takie małe dziury to chyba nic poważnego prawda? Rower enduro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 13 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Na tyle co widać (a mało widać),na tych fotach robionych kartoflem,to raczej zwykły szlif,to norma w śmigając gdzieś w terenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dykciarz Napisano 13 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Nie żeby coś ale to zwykłe zadrapanie lakieru. Trzeba być estetą aby się czymś takim przejmować jak się jeździ w terenie. Ja przynajmniej bym się tym tak nie martwił, ale jeśli ci to bardzo przeszkadza to oklej to tą taśmą co ci zostało, choć nie ma to chyba większego sensu bo to miejsce jest szczególnie narażone przy takiej jeździe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Swoją drogą ciekawe czy są jakieś wypełnienia takich ubytków - pasty, żywice czy cuś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 13 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Są epoksydy 2 składnikowe,nawet mocne bo nawet gwintowałem w takim (nic rowerowego),tylko po co ? Na upartego, jeżeli już ktoś nie może przez to draśnięcie spać,lekko papierem i kropelka lakieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Daj spokój. Chuchać i dmuchać to można na szosę, bo tam rzeczywiście o zadrapania ciężko. Zostaw tak jak jest, pierwsze ale nie ostatnie zadrapanie, gwarantuję Ci to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 13 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Zrób dwie takie same z drugiej strony, będzie symetrycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.