Skocz do zawartości

[naprawa] Mała dziura w ramie

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

Miałem wypadek na rowerze, złamałem między innymi obojczyk. Obojczyk się już goi więc zabrałem się za temat roweru. Po wstępnych ogledzinach nie zauważyłem pęknięć ramy, rama aluminiowa. Skutkiem wypadku są jedynie te dwie małe dziurki na wahaczu. (przepraszam za słabe zdjęcie). Dziurki są dosyć małe ale również dosyć głębokie. Sięgają do podkładu. Co z nimi zrobić? Zostawić jak są, czy może zakleic jakąś taśma? Rower był oklejany folia, trochę mi jej zostało. Może nią to okleić? Takie małe dziury to chyba nic poważnego prawda? Rower enduro. 

received_1578767878923205.jpeg

received_378941939414054.jpeg

Nie żeby coś ale to zwykłe zadrapanie lakieru. Trzeba być estetą aby się czymś takim przejmować jak się jeździ w terenie. Ja przynajmniej bym się tym tak nie martwił, ale jeśli ci to bardzo przeszkadza to oklej to tą taśmą co ci zostało, choć nie ma to chyba większego sensu bo to miejsce jest szczególnie narażone przy takiej jeździe.

Daj spokój. Chuchać i dmuchać to można na szosę, bo tam rzeczywiście o zadrapania ciężko. Zostaw tak jak jest, pierwsze ale nie ostatnie zadrapanie, gwarantuję Ci to.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...