render Napisano 13 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Chciał bym zapytać Was co wozicie ze sobą na wypadek "złapania" gumy zapasową dętkę czy też łatki + klej. ja odpowiem od siebie zawsze mam ze sobą dętkę. Ile maksymalnie musieliście iść z buta pchając przy tym przebity rower, mój rekord wynosił około 30 km . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 13 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Teraz, render napisał: Chciał bym zapytać Was co wozicie ze sobą na wypadek "złapania" gumy zapasową dętkę czy też łatki + klej I jedno i drugie. Mała dziura łatka,jak się nie da dętka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blueforce Napisano 13 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Zapasowa dętka z zaworem presta i nakrętką umożliwiającą stosowanie w opręczach pod AV, węższa niż standardowa do górala( by nadawała się na węższe opony, nie wiadomo kto będzie potrzebował pomocy), łatki + środek wulkanizacyjny, i super glue w plastikowym opakowaniu- łatwo uszkodzić tubkę. Złapałem gumę kilka razy, odległość 5-10 km, ale za każdym razem wracałem jadąc ( w przeważającej większości drogi z ubitego piasku/ziemi), nie spowodowało to uszkodzenia obręczy ani opony, opona powinna ciasno siedzieć bez powietrza, w innym przypadku dętka może się wysunąć i np. zostać zaatakowana przez zęby kasety, jeśli opona bez powietrza mocno bije na boki to może obcierać widełki ramy tylnego trójkąta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweloko Napisano 13 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Dętka i pompka w torbie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 13 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Mam antyprzebiciówki i w nie wierzę. Ale czasem na dalsze wyprawy ze znajomymi biorę łatki, głównie z myślą o nich ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 13 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Łatki i dętka to moje obowiązkowe wyposażenie. Mam kilka rowerów, każdy z nich wyposażony jest w zestaw naprawczy, z reguły w torebce podsiodłowej lub w bidonie na narzędzia. Jest tam też multitool ze skuwaczem, zapasowa spinka i hak do ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinok Napisano 13 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Całe życie woziłem ze sobą łatki + klej do czasu aż złapałem kapcia w takie upały jak mamy obecnie 10km od domu i się okazało że klej wyschnięty Teraz dętka zapasowa + łatki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.