Novy_it Napisano 12 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 Witam. Mam możliwość zakupu Aspre w rozmiarze 54 lub 56. Niestety nie będę miał możliwości dłuższej przejażdżki a tylko samą przymiarkę. Romet nie podaje tabeli sugerowanych wymiarów ram do wzrostu / przekroku. W związku z tym zwracam się z prośbą o pomoc w doborze wielkości ramy. Jeżdżę tylko na MTB więc nie mam doświadczenia z barankiem. Wzrost 181, przekrok 83-84, ape index 1,0 Geometria ramy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 12 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 Mam podobne "wymiary" i praktycznie zawsze, poza jednym przypadkiem, pasowało mi 54. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Novy_it Napisano 12 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 Jeżeli można zapytać to czym jeździsz albo inaczej "co masz w garażu" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 12 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 Z barankiem to obecnie Kellys Soot 50 w rozmiarze M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtGD Napisano 13 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Przy podobnym wzroście/przekroku jak twój, w rozmiarze 56 lekko dotykałem kroczem górnej rury ramy - raczej brałbym rozmiar 54. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adencki Napisano 12 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2019 Witam, lekko odkopie bo spędziłem 4 dni na czytaniu neta jak dobrać ramę. Przy wzroście 183cm i przekroku ok 83cm wybrałem 54 (rama ma 55cm). Lepiej się na nim czułem niż na 56 (Boreas). No i dość dla mnie istotne w decyzji była też korba, w Boreasie jest 175, a w Asprze 170 co mi dużo lepiej pasowało. No i przy 56 lekko krok na ramie już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi