Keson Napisano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2019 Rower normalnie eksploatowany nic ekstremalnego, spokojne wypady https://zapodaj.net/images/d311650ca7346.jpg Na zdjeciu widac jak starta jest rama no chyba z minimetr a rower ma 2 miesiące, Czy ktoś wie czy to jest normalne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2019 Norma. Na moim mondrakerze miałem szlify po 20km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2019 (edytowane) Normalne, jaką masz przerzutkę z tyłu, zapite sprzęgło czy nie? edit: Dobrze znalazłem że tam jest XT RD-781? Wymień ją na XT RD-786, masz w niej sprzęgło, dużo rzadziej łańcuch uderzy o ramę, prawie w ogóle nawet. 2-ga rzecz, zdemontował bym napinacz i założył blat NW, bo chyba masz tam zwykły blat. Edytowane 11 Czerwca 2019 przez phoe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keson Napisano 11 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2019 Dokladnie jest SHIMANO XT M781, nie wiem co to zapite sprzeglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2019 Masz przerzutkę bez sprzęgła, one bardzo słabo naciągają łańcuch, wymiana na wspomnianą RD-786 rozwiązała by problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keson Napisano 14 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2019 Wszystko wskazuje na to, że łańcuch dobija do ramy przez uginanie się amortyzatora, przy najniższym położeniu łańcuch dotyka ramy sprawdziłem to na sucho i albo amortyzator jest źle wyregulowany albo coś tu nie gra. Jadę do serwisu gwarancyjnego zobaczymy co powiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2019 ;spodziewałem się jakiejs orki na tej ramie, otwieram fote ... i przypomina mi to historie z kolejek do wyciagów narciarskich, jak ktos komus na nowe narty stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keson Napisano 20 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 Pojechałem na serwis, sprawa została bardzo pozytywnie załatwiona. Dokonałem wymiany na wersje ze sprzęgłem, dodatkowo dostałem osłone chyba keflarową, zrobie zdjecia to pokaże jak to teraz wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi