wkg Napisano 7 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2019 Teraz, bols86 napisał: Hmmm nie wiem skąd mas te terminu, ale Neurony w każdej opcji dostępne są od ręki, no móze poza niektórymi rozmiarami. Poczytaj: https://pl.trustpilot.com/review/www.canyon.com?languages=en&stars=1&stars=2&stars=3 Rżną nas w dup.ko aż miło ... Przecież ci ludzie tych komentarzy nie zmyślili. A już odsyłanie z gwarancją do producenta kół ... tu niedawno dzieciaki chciały zarabiać na "gwarce" na kołach Mavica <lol> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bols86 Napisano 7 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2019 7 minut temu, niuti napisał: wyposażenie to tylko wyposażenie. Zawsze można zmienić, rower jako taki a w zasadzie ramy nie tak łatwo. Dokładnie geometria ramy tu powinna mieć znaczeni. Carbon to IMO też jakiś plus w stosunku do Gianta. Porównaj, zanalizuj, zdecyduj. A jak nie to sprawdz Gianta , zamów Canyona i porównasz sobie i zdecydujesz. No właśnie o tym samym pomyślałem, trochę wyglada to jak mrożenie gotówki ale trudno, wywalenie kasy na rower który nie spełnia oczekiwań wydaje się być jeszcze gorsze. Swoją droga - zakup Neurona z karbonowymi kołami to chyba fanaberia co?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 7 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2019 To głupota 100-200 g lżejsze koła przy 1 kg błota na oponach ? Nie, to nie zamrażanie gotówki, pomyśl co piszesz. To spieprzony sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niuti Napisano 7 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2019 @wkg przejżałeś te komentarze ? Bo ja część pobieżnie i większość tam tyczy sie terminu a nie nie wiem chuowego sprzętu itp. A wg. autora Neuron jest na stanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 7 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2019 Przejrzałem. Dokładnie. Mam zwyczaj uczyć się na cudzych błędach : ) Włos się jeży. Połowa ludzi narzeka na wielotygodniowe lub wielomiesięczne terminy dostawy i napraw gwarancyjnych. Połowa wściekłych klientów ! Widziałeś coś takiego w Decathlonie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niuti Napisano 7 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2019 Nie kupiłem roweru w deca a ciuchy od ręki bo masówka prostsza niż rower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 7 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2019 No weź ... ich wyższe modele wymiatają. Nieważne, ale te opinie mnie zaszokowały. Drogie to poza tym .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niuti Napisano 7 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2019 Nie kupiłem, a nie że bym nie kupił. Na przestrzeni lat odrobili trochę pracy domowej i "podrasowali" swoje zabawki. Koniec EOT. Ja z Canyonem miałem akurat na + przygody ale kupowałem używkę wiec nie było problemu żadnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 7 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2019 To nie EOT tylko porównanie klasy firm i ich serwisów. Nie ta liga. A teraz wyobrażam sobie, że mi coś nawaliło w kole i mam czekać do października - prędzej sezon skiturowy się zacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniyal9 Napisano 7 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2019 W dniu 6.07.2019 o 17:22, bols86 napisał: Niestety moje doświadczenie jest zbliżone do Twojego, tyle co pojezdzilem pod uważnym okiem sprzedawców. Hmmm którego Neurona bierzesz pod uwagę?, CF 9.0 SL?, ja to bardziej myślałem o CF 8.0. No CF 9.0 SL ...ale najważniejsze to usiąść na siodło i w teren. ..Co przypasi to brać i cieszyć się jazdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bols86 Napisano 7 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2019 (edytowane) Do zakładki Outlet na stronie Canyona wskoczył Neuron 9.0 CF SL za kwotę 15 699 zł co wydaje się być ciekawa opcja dla kogoś kto szuka karbonowej ramy, oraz kół - swoją droga to on ma jeszcze ulepszonego FOX’a z przodu i napędy Eagle X01, czy nawet sztyce FOX’, hmm to lekka przepaść między CF 8.0 a 9.0 jakby nie patrzeć :-). https://www.canyon.com/pl-pl/outlet/mountain-bikes/neuron-cf-9.0-sl/50009080.html Edytowane 7 Lipca 2019 przez bols86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrKaaaaaaaaaaa Napisano 8 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2019 14 godzin temu, wkg napisał: Poczytaj: https://pl.trustpilot.com/review/www.canyon.com?languages=en&stars=1&stars=2&stars=3 Rżną nas w dup.ko aż miło ... Przecież ci ludzie tych komentarzy nie zmyślili. A już odsyłanie z gwarancją do producenta kół ... tu niedawno dzieciaki chciały zarabiać na "gwarce" na kołach Mavica <lol> Canyon ma tam 1238 recenzji, średnia 3 gwiazdki, 42% opinii "doskonała", 36% opinii "bardzo słaba" A Giant ma 37 recenzji, średnia 2 gwiazdki, 24% doskonała, 62% bardzo słaba. Trek ma 2 recenzje. Decathlon DE ma 104 recenzje, średnia 2 gwiazdki, 22% doskonała, 56% bardzo słaba. Także tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 8 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2019 Hmmmmm.... Może masz rację. Ja jednak kolejny rower kolejny raz kupię stacjonarnie. Chodziło mi o terminy i gwarancję. Nie slyszalem o problemach z gwarancją w Decathlonie czy np. w Treku. Ale fakt, ze w Treku również wysyłają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TjakTomek Napisano 8 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2019 Też podoba mi się Neuron 7.0 choć nie mam (póki co) specjalnych smaków na fulla ale jak wyżej, kupując rower w tych pieniądzach wolałbym oszczędzić sobie stresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bols86 Napisano 8 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2019 Ja już podjąłem decyzje, biore Gianta Trance 2 29er - zbyt dużo pozytywnych opinii, mam możliwość ewentualnego zwrotu, sklep w Polsce, czego chcieć więcej. Dzieki wszystkim za czynny udział w temacie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniyal9 Napisano 9 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2019 Gratuluję....tym bardziej ze możesz jakby co go zwrócić. Napisz proszę jak on podjeżdża, bo to jest dla mnie dosyć ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bols86 Napisano 18 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 Dzien dobry Panstwu!, za mna trzy przejazdy Giantem Trance 2 29er - co prawda zrobione zaledwie 100km w tym sporo podjazdów, ale juz wiem ze przesiadka na niego byla strzalem w dziesiatke. Rower od samego poczatku dobrze sie prowadzi, naprawde świetnie podjezdza aczkolwiek nie mam odniesienia do Canyona Neurona ktory jest ponoc krolem podjazdow, aczkolwiek wydaje mi sie ze jest to mocno przekolorowane. Mniejsza o to, rower na zywo wyglada duzo lepiej na zdjeciach, mam 186cm wzrostu i rozmiar L na obreczach 29 jest strzalem w dziesiatke, co wazne nie siedze juz jak na "nocniku". Ogolnie to udalo mi sie go wyrwac za 9199 zł na sprint-rowery.pl, co uwazam za bdb cene - co wazne rower przyjechal w 100% gotowy do jazdy i na moja prosbe zalany mleczkiem. Dzieki wielkie za pomoc!, naprawde mi pomogliscie - bez Waszej pomocy pewnie dalej bym bładził :). p.s. Canyon zrobil mi juz zwrot za Spectrala, tak wiec jesli ktos by mial obawy co do ich polityki zwrotow to chyba powinien je zagrzebac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 18 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 Kolego a ważyłeś go może ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bols86 Napisano 18 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 59 minut temu, wkg napisał: Kolego a ważyłeś go może ? Nie, a dlaczego pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniyal9 Napisano 18 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 2 godziny temu, bols86 napisał: Dzien dobry Panstwu!, za mna trzy przejazdy Giantem Trance 2 29er - co prawda zrobione zaledwie 100km w tym sporo podjazdów, ale juz wiem ze przesiadka na niego byla strzalem w dziesiatke. Rower od samego poczatku dobrze sie prowadzi, naprawde świetnie podjezdza aczkolwiek nie mam odniesienia do Canyona Neurona ktory jest ponoc krolem podjazdow, aczkolwiek wydaje mi sie ze jest to mocno przekolorowane. Mniejsza o to, rower na zywo wyglada duzo lepiej na zdjeciach, mam 186cm wzrostu i rozmiar L na obreczach 29 jest strzalem w dziesiatke, co wazne nie siedze juz jak na "nocniku". Ogolnie to udalo mi sie go wyrwac za 9199 zł na sprint-rowery.pl, co uwazam za bdb cene - co wazne rower przyjechal w 100% gotowy do jazdy i na moja prosbe zalany mleczkiem. Dzieki wielkie za pomoc!, naprawde mi pomogliscie - bez Waszej pomocy pewnie dalej bym bładził :). p.s. Canyon zrobil mi juz zwrot za Spectrala, tak wiec jesli ktos by mial obawy co do ich polityki zwrotow to chyba powinien je zagrzebac. Cieszę się razem z Tobą ale mam teraz niezły dylemat... Wziął bym wyższy model ale nie wiem jak Trance 29 1 podjeżdża .(testy w mediach mogły przełamać). Nawet myślałem o kole 27.5 ale też w jedynce. Tez rozmiar L i 187 cm. wzrostu. Masz jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bols86 Napisano 18 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 Niestety, ale jesli mam byc z Toba szczery to nie jezdzilem zadnym innym Giantem jak tym 29 2 - hmmm jestes pewien co do kol 27,5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniyal9 Napisano 18 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 Dawno dawno temu. ...jeździłem 26... i wtedy było ok. ..Od kilku lat jeżdżę 29 na mleku i jest Super, tylko czuję się jakbym jechał czołgiem. ..a chciałbym chyba coś innego spróbować. Te 27.5 z grubą oponą dadzą mi w sumie 29. Cóż zostaje mi tylko jazda testowa wokół sklepu na parkingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel33mc Napisano 18 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 7 godzin temu, Daniyal9 napisał: Cieszę się razem z Tobą ale mam teraz niezły dylemat... Wziął bym wyższy model ale nie wiem jak Trance 29 1 podjeżdża .(testy w mediach mogły przełamać). Nawet myślałem o kole 27.5 ale też w jedynce. Tez rozmiar L i 187 cm. wzrostu. Masz jakieś doświadczenia? Jeździłem na joyraider na giant 29 1 i bardzo dobrze podjeżdzał jak i zjezdzał . Mam 188cm wzrostu i dla mnie XL była idealna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 18 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 11 godzin temu, bols86 napisał: Ogolnie to udalo mi sie go wyrwac za 9199 zł na sprint-rowery.pl siriusly? tak od reki dali Ci taki rabat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TjakTomek Napisano 18 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 Kolega w ubiegłym roku kupił Trance 2 2018 (27,5) za 8800zł. Nowego. Da się. Bardzo fajny rower, gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi