Thomass13 Napisano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2019 Witam wszyskich. Nurtuje mnie jedno pytanie zwiazane z czyszczeniem goleni w amortyzatorze z kurzu podczas kazdej przejażdzki. Posiadam amortyzator olejowo-sprężynowy Rock Shox TK silver. I przewaznie po jeżdzie golenie sa skurzone i czyszczę je szmatką. Czy warto raz na jakis czas 2-3 miesiace uzyć brunoxa pruskajac na szmatkę i przecierająć golenie a nastepnie do sucha żeby brunox między uszczelki kurzowe się nie dostał. Chodzi mi o to czy przy wycieraniu a nie uzyciu brunoxa nie zniszcze anody (po prostu ja wytrę) przy któryms x czyszczeniu bez tego środka? Czy lepiej nie stusowac go wogole jednynie jak serwisuje amortyzator podczas iluś godzin jego pracy lub corocznym przegladzie. Wymiana oleju-rozkręcanie amortyzatora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyganos Napisano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2019 Brunox czasem nie zawiera oleju? Jeżeli wysmarujesz nim górne lagi to kurz i piach jeszcze bardziej będą przylegały. Poza tym tam nie ma anody skoro golenie są stalowe. Wycieraj suchą i czystą szmatką a co do serwisu to rób zgodnie z instrukcją i daj spokój z brunoxem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 11 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2019 Ok tyłko zapytałem bo ja nie bardzo jestem w temacie a nie chcę popsuć i przedobrzyc. Tak jak piszesz przylegał będzie piach i brud i efekt papieru ściernego murowany a tego bym nie chciał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2019 Brunox Deo to smar suchy i oleju nie zawiera, więc nic nie będzie się kleić do goleni. Moim zdaniem szkoda na niego pieniędzy, bo nie daje nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HurtLocker Napisano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2019 Ja uzywam tego, zmniejsza tarcie, dobry tez do regulowanej sztycy.https://www.rosebikes.pl/muc-off-silicon-shine-spray-809558?product_shape=standard&article_size=500+ml+spray+bottle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.