RudyKot Napisano 10 Czerwca 2019 Napisano 10 Czerwca 2019 Cześć, Uszczelka tłoczka uszkodziła mi się podczas bardzo mocnego nacisku na klamkę. Czy ktoś wie gdzie można ją kupić/zamówić? Magura MT8 fabrycznie zamontowana w Epicu S-works 2015. A może warto gwarancyjnie popróbować, bo na stronie Magury widziałem, że się chwalą 5-letnią gwarancją. Ma ktoś jakieś doświadczenia? Cytuj
RudyKot Napisano 17 Czerwca 2019 Autor Napisano 17 Czerwca 2019 Temat załatwiony. Uszczelka wymieniona, po odpowietrzeniu i odtłuszczeniu wszystkiego hamulec jak nowy. W Magurze mają taką infolinię serwisową (płatną 0,80 Euro/minutę) - na połączenie wydałem ze trzydzieści zata i dowiedziałem się, że owszem gwarancja 5 lat, ale oczywiście na inne rzeczy niż uszkodzenie uszczelki tłoczka. Ponadto po wysłaniu zdjęć i dokładnym opisaniu tematu, dostałem od firmy Magura mailem informację, że jedynym rozwiązaniem mojego problemu jest zakup nowej klamki. Żałuję, że w ogóle do nich dzwoniłem. A sprawa okazała się banalna. Za uszczelkę zapłaciłem 4zł, za olej Blue Blood 12zł (wymieniłem cały olej w hamulcu) i to całe koszty. Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 25 Czerwca 2019 Mod Team Napisano 25 Czerwca 2019 Olej to shimano wlej. Tak na przysłużyć. Najtańszy dobrej jakości olej . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi