Gość Napisano 9 Czerwca 2019 Napisano 9 Czerwca 2019 Hej, Zakładałem nieco bardziej ogólny temat o kołach, ale z racji mało uczęszczanego miejsca na forum, nie spotkał się z zbyt dużym odzewem. Tak czy inaczej, moje poszukiwania kół stanęły na Mavic Aksium 2019. W stosunku do poprzednich wersji, różnią się podobno szerokością wewnętrzną obręczy (15 vs 17mm) oraz zmienionymi szprychami na okrągłe. Płaskie zostały tylko po jednej stronie koła tylnego. Pogrzebałem trochę w internecie i znalazłem różne opinie. Jedni są zachwyceni i określają te koła jako niezniszczalne. Drudzy natomiast twierdzą że są tragiczne i gną się praktycznie natychmiast. Dodatkowo czytałem że w nowych wersjach szprychy są ze zwykłej stali która rdzewieje. Macie jakieś opinie na temat tych kół? Nie chcę wydawać na koła zbyt dużo, bo szosę traktuję jako ciekawostkę, a chciałbym spróbować czego innego niż Shimano.
Przemo6435 Napisano 10 Czerwca 2019 Napisano 10 Czerwca 2019 Hej Mam te koła i przy mojej wadze ok 100 kg dają rade. Co prawda przejechałem na nich dopiero jakieś 400 km ale śmigają aż miło. Założone mam opony 28C. Nie wiem jak z tym rdzewieniem ale u mnie nie występuje. Według mnie są dobrym kompromisem jakości do ceny (660 zł za komplet)
gocu Napisano 10 Czerwca 2019 Napisano 10 Czerwca 2019 Wybacz, ocenianie kół po 400km to kompletny absurd.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.