Skocz do zawartości

[Gripy] ESI Chunky strasznie niewygodne - podróba?

Wiesiu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Długo szukałem jakie chwyty kupić i mój wybór po ogromie pozytywnych opinii padł na ESI Chunky.
Rower MTB/Trekking bez rękawiczek.

Niestety już po montażu pierwsze metry pokazały, że to dosłownie najbardziej niewygodne chwyty na jakich przyszło mi jeździć. Fakt, nie robią się odciski i ręce nie drętwieją, ALE czuję tak jakbym zamiast miękkich chwytów trzymał metalowego drąga. Ponadto zaślepki już po pierwszym wbiciu w kierownicę uległy częściowemu uszkodzeniu.

Zacząłem się zastanawiać czy możliwe, że kupiłem jakąś podróbkę? Czy one rzeczywiście takie są i po prostu większości to odpowiada?
Jestem wręcz zażenowany, że produkt w tej cenie jest tak niewygodny.

Napisano

Powiedz chociaż gdzie kupiłeś. Co do samych gripów ja też kiedyś je kupiłem, miały być takie miękkie a jak dla mnie były bardzo twarde. Raz użyłem i sprzedałem

Napisano

Ja wywaliłem te chwyty jeszcze zanim zdążyłem je zamontować. Robiłem wszystko zgodnie z instrukcją, czyli dosłownie zalałem wszystko Izopropanolem i wciskałem chwyt na kierownicę. Utknął w połowie i nie dało się go ruszyć. Przy próbie zdjęcia porysowałem kierownicę i przeciąłem chwyt. Jeden udało mi się założyć, też jakoś nie byłem zachwycony. Ciężki klocek, nic specjalnego. Zatyczki kierownicy z tego co pamiętam były badziewne.

Napisano
Teraz, Gawel76 napisał:

One są miękkie po wyjęcie z pudełka. Po założeniu rozciągają się i już nie jest tak super. Jakiś czas temu znalazłem coś takiego https://allegro.pl/oferta/setlaz-chwyty-kierownicy-cross-eyed-super-cena-6300942986 i jak dla mnie super. Kupiłem drugą parę na zapas, bo widać że mało kto tym handluje

Powiedz mi jak to się zachowuje? Napisane, że materiałowe. Brudzi się jakoś strasznie? Nie strzępi się ten materiał czy coś?

Napisano

Materiał nakrapiany gumą. Teraz po dwóch sezonach są brudne, jak długo były czyste nie pamiętam. Sam materiał nie przeciera się, jest przyjemny w dotyku (jeżdżę w rękawiczkach )

Bardzo szybko zlazł napis (kiepska kalkomania) , ale to szczegół i tak był brzydki. Te też się wygniatają, ale wtedy je przekręcam i dalej jest ok. Myślę że za taką cenę są naprawdę przyzwoite 

To znaczy sam materiał bez gumy, coś mi się pomyliło

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...