Szymszon90 Napisano 9 Czerwca 2019 Napisano 9 Czerwca 2019 Witam. Szybkie pytanko. Moja narzeczona rozwaliła sobie pedały w rowerze kellys z 2012 roku. Korba jakaś lipna noname a w niej pedały na płaski klucz. Czy przy wyborze nowych muszę kupować na ten sam system mocowania, czy mogę na imbusa? Może i pytanie głupie, ale zastanawiam się czy gwint w korbie na pedał zawsze jest ten sam, czy ma to znaczenie że stare były na płaski klucz?
Fenthin Napisano 9 Czerwca 2019 Napisano 9 Czerwca 2019 Wymiary gwintu nie mają nic wspólnego z kluczem. Ten może być dowolny. Jedynie w pedałach do rowerów BMX i stacjonarnych możesz spotkać inny gwint. Cała reszta świata korzysta z tego samego standardu.
SoloTM Napisano 9 Czerwca 2019 Napisano 9 Czerwca 2019 Tylko pamiętaj, że prawy i lewy pedał ma różny gwint. Prawy przykręcasz w prawo, a lewy w lewo.
Szymszon90 Napisano 9 Czerwca 2019 Autor Napisano 9 Czerwca 2019 Wiem wiem, super dziekuje bardzo! Zamowilem te co ja mam czyli wellgo m138 na maszynowych, bo jeżdże już na nich 6 lat i są nadal bezszelestne a lekkie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.