oalan1 Napisano 8 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2019 Witam. Tak jak w temacie. Co według was jest lepsze? Potrzebuję jakoś utwierdzić pompkę do ramy karbonowej i mieć ją zawsze przy sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 9 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2019 Ja kupiłem ze dwa lata temu Lezynkę, wybitnie lekka, świetnie wykonana i trwała. Po 2 latach jeżdżenia w zimie, wodzie, błocie, piasku z produktów np Beto niewiele zostaje a Lezynka poza maleńkimi śladami na anodzie nadal jak nowa. Naprawdę fajna pompiczka, polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 9 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2019 Nie miałem Topeaka więc nie wiem czy jest lepsza czy gorsza. Natomiast Lezyne używam od lat i jest świetna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 Mam obie (w dwóch rowerach). Obydwie bardzo dobre ale Lezyne troszkę mniejsza i lżejsza. Bierz lezyne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 Ja też mam obydwie i dopatrzyłem się pewnej wady w Lezyne. Otóż, po wyjęciu wężyka trzeba go wkręcić w pompkę. I tutaj jest problem bo gwint jest jakiś zwichrowany. Ostatnio coś tam robiłem przy rowerze i na spokojnie pobawiłem się tą pompką. Pamiętałem, że miałem małe kłopoty kiedyś w trasie więc teraz przyglądnąłem się temu na spokojnie. Wężyk się wkręca, ale trzeba bardzo dokładnie spasować go do gwintu, w moim przypadku trudno to zrobić "od kopa" muszę dobrze spasować i delikatnie wkręcać gdyż zdarza się, że źle łapie i krzywo się wkręca. Być może to jakiś feralny egzemplarz. Z Topeakiem nie ma tego problemu bo wężyk jest schowany w pompce na stałe i nie trzeba go wkręcać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2019 w moim egzemplarzu lezyne takich problemów nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 11 Czerwca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2019 23 godziny temu, lewocz napisał: Być może to jakiś feralny egzemplarz. Albo w ferworze walki zmechaciłeś gwint źle wkręcając. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2019 No wybacz, ale ten wężyk wkręca się ręcznie, bez pomocy narzędzi. Uszkodzenie gwintu w ten sposób, w sprzęcie za ponad 100 zł świadczy tylko o jego podłej jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2019 Podłej jakości to są wymienione już przeze mnie rzeczy np Beto. A i tak niektórzy je kupują i twierdzą, że są spoko. Lezyne jest z mega materiałów, mega dobrze wykonana i trwała. A jak wkręciłeś wężyk źle, to już nie problem pompki tylko operatora. Ale nie martw się, pompka to tylko pompka, niektórzy potrafią suport wkręcić krzywo albo pedały na odwrót... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2019 Pompka działa, używałem jej już kilka razy i jest spoko. Tak jak pisałem, być może jakiś feralny egzemplarz trafiłem. Mam kilka przedmiotów z logo LEZYNE i jestem zadowolony. Natomiast nie przyjmuję do wiadomości, że mogłem przez niedbalstwo uszkodzić gwint. Abstrahując od wszystkiego, nie dopuszczam takiej opcji aby w pompce za prawie półtorej stówy można było wkręcając ręcznie wężyk przez nieuwagę uszkodzić gwint. To znaczy tylko tyle, że była by źle wykonana. Co do BETO to spuszczę zasłonę milczenia. Być może są jakieś wyższe modele pompek tego producenta ale te, z którymi miałem kontakt to tragedia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2019 Półtorej stówy? Za półtorej stówy to kupujesz dwie i jeszcze zostanie reszta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2019 Nie pamiętam ile zapłaciłem...na pewno ponad stówkę. To było kilka lat temu, teraz widzę ceny są w okolicy stówki. Są różne modele, być może różnią się ceną. Nieważne , pompka jako taka bardzo fajna, nawet pomimo tej "wpadki" z gwintem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.