saper511 Napisano 8 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2019 Witam Jako, że to mój pierwszy post to z chęcią się przywitam- Siemka Po 20 latach jazdy na ciężkim rowerze górskim postanowiłem kupić nareszcie swój pierwszy lekki i wygodny rower. Spędziłem wiele godzin na czytaniu o rowerach, ale w konfrontacji ze sprzedawcą nie mam szans. Poza tym google znajduje jedne i te same tematy, a nie te które potrzebujemy. Potrzebuję rower w lekki teren- las, szuter, trochę kostka, asfalt. Głównie rekreacyjnie 2 razy w tygodniu. Mam 180cm, ważę 80kg. odległość od ziemi do krocza 78cm. Zdecydowany byłem na Orkana 5 M 2017 ze względu na dobry osprzęt, ale nie ma nigdzie w okolicy sklepu, gdzie mógłbym go przymierzyć. Jest coraz mniej dostępny. Myślałem też o używce, ale nie mam takiej wiedzy, żeby wszystko posprawdzać przed zakupem. Obecnie zastanawiam się nad: 1. Kross Evado 6.0 2018 https://4rowery.pl/kross-evado-60-2018-p-2069.html 2. inny Kross 3. Giant Roam ( model i rocznik w zależności od jakiejś super promocji) 4. Cube (podobają mi się rowery tej marki ) Chciałbym mieć amortyzator lepszy niż sprężynowy, nie regulować go zbyt często, możliwie jak najlżejszy, z bezproblemowym osprzętem. Najlepiej z odbiorem osobistym na terenie Górnego Śląska, żebym mógł się przymierzyć, Jestem w stanie dać kilka stów więcej w przypadku gdy otrzymałbym dużo lepszy sprzęt. Możecie polecić jakieś modele żebym mógł porównać, doczytać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 8 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2019 Teraz, saper511 napisał: Zdecydowany byłem na Orkana 5 M 2017 ze względu na dobry osprzęt, ale nie ma nigdzie w okolicy sklepu, gdzie mógłbym go przymierzyć. Rama się chyba nie zmieniła, przymierz tegoroczny : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saper511 Napisano 8 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2019 Oprócz przymiarki chodziło mi, że kupując osobiście mogę ponegocjować cenę i warunki (jak przeglądy w cenie itp). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 8 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2019 Mi wychodzi jednak, ze ten Orkan to najlepszy wybór ... ponegocjowac zawsze możesz poza allegro : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saper511 Napisano 9 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2019 (edytowane) Tylko rower jest niedostępny. Jedyny sklep ktory oferuje to https://trekking24.pl/pl/romet-2017/2293-rower-romet-orkan-5-m-2017.html?search_query=orkan+5+&results=67 Nie mam zaufania do tego sklepu i nie wyśle takiej kasy w ciemno, dlatego proszę o jakis model zbliżony osprzętem a w podobnej cenie. Edytowane 9 Czerwca 2019 przez saper511 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 9 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2019 Jest jeszcze https://allegro.pl/oferta/romet-orkan-5-rower-crossowy-deore-rama-21-srebrny-7940650780 Prawdę mówiąc nie znam takiego roweru w podobnej cenie : ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saper511 Napisano 9 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2019 ok dzięki, nie wiedziałem że 2016 bylo to samo. Napisze do sklepu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi