mpietras8 Napisano 7 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2019 Witam szukam kasku do 200 zł do jazdy mtb. Podobają mi się dwa modele merida psycho https://allegro.pl/oferta/kask-merida-psycho-turkus-mtb-enduro-58-61-cm-l-7940847733?fromVariant=7137651286 oraz prox thor https://allegro.pl/oferta/kask-rowerowy-prox-thor-uniwersalny-mtb-enduro-r-l-7989832035 . Merida to Merida wiadomo, gigant w rowerach ale pierwszy raz widzę markę PROX. Ktoś ma z nią doświadczenia i mógłby się podzielić informacją jak ten kask się sprawuje? Warto kupić ? Przyznam się ze boję się tego Prox-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 7 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2019 Prox to polska marka dystrybutora części, firmy Aljot. Raczej sztabu ludzi odpowiedzialnych za projektowanie kasków nie mają - także stawiam że to brandowany chińczyk. Merida - może i gigant w rowerach ale kask też z gatunku prostszych. Marką bym się i tak nie sugerował - oczywiście wybrałbym kask markowy, ale przede wszystkim ten który dobrze będzie Ci leżał na głowie - bo to najważniejsze, i do każdej głowy pasują inne kaski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 7 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2019 Ja osobiście zakochałem się w Uvex-ach. Aktualnie Quatro, a tu masz świetnie wykonany Adige CC ( 270 zł ): https://www.bikester.pl/uvex-adige-cc-kask-ltd-czarny-579220.html P.S. Prox to brandowany chińczyk ( na Alibabie widziałem w 99% podobne produkty, tak jak ciągną i brandują swoje narzędzia ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz_ Napisano 8 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2019 @Janu_sz a lepszy byłby kask Uvex Qatro czy Uvex Qatro pro ? - też jestem na etapie zakupu kasku i widzę, że są dosyć ciekawe te kaski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 8 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2019 PRO ma z tyłu spoiler i podobno lepszą wyściółkę ( ale jak dla mnie w Quatro jest ok ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mpietras8 Napisano 8 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2019 10 godzin temu, Janu_sz napisał: Adige CC ( 270 zł ) czy ten kask zakrywa potylicę? bo z tego co widzę na zdjęciu jest zakończony dość wysoko nad potylicą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 8 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2019 Skoro ma zakrywać potylicę to nie szukasz kasku do MTB jak pisałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mpietras8 Napisano 8 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2019 8 godzin temu, Janu_sz napisał: Skoro ma zakrywać potylicę to nie szukasz kasku do MTB jak pisałeś. 1. to w takim razie zakrywające potylicę to już kask enduro /downhill? 2. to jakie to są kaski mtb? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 8 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2019 Jeśli chcesz coś zakrywającego potylicę przymierz gdzieś Authora Creek - sporo kasków mierzyłem (i wszystkie droższe) ale ten leżał mi najlepiej i bardzo sobie chwalę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mpietras8 Napisano 11 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2019 MikeSkywalker dzięki za propozycję biorę Authora, wygląda spoko, wprawdzie nie ma siatki ale jakąś skombinuję i przykleję ją sobie jakimś klejem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal__k Napisano 22 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2019 Możesz zerknąć jeszcze na Giro Fixture albo Alpina Carapax. Może również Lazer Coyote albo Lazer Roller. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzybu Napisano 22 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2019 Powiedzcie mi proszę, czy uvex quatro (pro lub nie) ma możliwość odpięcia daszka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.