Skocz do zawartości

[4000zł] Full do dh/fr

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No więc tak, szukam jakiegoś sensownego fulla do ok. 4000, może być używany, byle nie zniszczony.

Wzrost 175, waga 70kg

Znalazłem treka session 8.8, YT tuesa, YT Wicked z 2012 ale większość z nich ma dość widoczne ślady używania, a nie chciałbym wkładać znowu kupy kasy w serwis, albo wymiane amorów.

Z góry dzięki :P

Napisano

Co będzie do wymiany? W sumie mógłbym zrobić tak, że kupić taką używkę, i potem stopniowo sobię wymieniać częsci z biegiem czasu

Napisano

Serwis amortyzatora i dampera . Serwis zawieszenia - łożyska. Do tego takie drobnostki jak napęd (pewnie do wymiany kaseta i łańcuch) i serwis hamulców. Zakładam, że koła ma proste i piasty w porządku. Może do zmiany opony. Jeśli ten full jest interesujący i w przyzwoitym stanie, to może warto ten 1000 dołożyć, z naciskiem na "może" a nie na "warto".

Napisano

Hamulce mam nowe do włożenia, więc wyjdzie trochę taniej. Znalazłem Treka Session, moglibyście zrobić wycenę i chłodnym okiem ocenić stan (podoba mi się, wiecie jak to jest jak się zapalisz na coś ;)

Zdjęcia (imgur, żeby nie robić spamu): https://imgur.com/a/KOTZ3hg 

• Mod Team
Napisano

Po zdjęciach ocenić można jedynie stan kasety (tego akurat dobrze nie widać) czy opon (tu są opony do streetu, nie do DH). Reszty nie sprawdzisz bez przetestowania roweru.

Napisano

Niestety, rower jest na drugim końcu polski, nie mam jak tego sprawdzić oprócz kupna za pobraniem. Jedyne co mogę to poprosić o więcej zdjęć, dlatego zwracam się do was o pomoc 

• Mod Team
Napisano

No, stanu amortyzatorów ocenić nie idzie po fotkach, a to by było najdroższe do zrobienia, jakby coś było nie tak. Pomijając pęknięta ramę. Ja bym radził poszukać roweru gdzieś w okolicy zamieszkania, żeby osobiście odebrać ze sprawdzeniem (trzeba by kogoś obeznanego w temacie zabrać ze sobą). Można by też na forach szukać, stali userzy jak sprzedają swoje maszyny raczej wałków nie robią i opisują dokładnie stan roweru.

Napisano

Ten Trek jest wystawiony za 3500, znegocjowałem cenę do 3000. Opłaca się w niego iść za taką cenę czy szukać czegoś bliżej? W przypadku kupna tego treka będę mógł przeznaczyć 1000zł na ewentualny serwis

• Mod Team
Napisano

Sam SERWIS, o ile potrzebny, pewnie nawet 5 stówek by nie kosztował. Tu jest kwestia tego czy np. nie okaże się ze tłumik w amorze padnięty, albo lagi wytarte (tu możesz poprosić o dokładne zdjęcia lag w miejscu gdzie wchodzą w uszczelki). Bo w takiej sytuacji może się okazać ze trzeba nowy amortyzator, a tu już 1000pln to mało. Ogólnie DH to sport w którym sprzęt dostaje ostro po tyłku i kupno używki roweru to duże ryzyko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...