kamilio23 Napisano 7 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2019 Witam Mam problem z wyregulowaniem napędu Alfine 8 (8 biegów/rower Univega Geo) - uprzedzę odpowiedzi: wiem, że zmienia się bieg na 4 poziom i reguluje dwie żółte kreski. Teraz są ustawione okej. Chodzi o to, że na wszystkich biegach napęd "trykocze" oprócz biegu nr 6. Co jest przyczyną? Jak temu zaradzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 7 Czerwca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2019 Sprawdź czy wybierak masz zamontowany poprawnie i czy jest odpowiedni do twojego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilio23 Napisano 7 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2019 A jak mogę zweryfikować to czy dobrze jest zamontowany wybierak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 7 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2019 Może to nie piasta tyrkocze, tylko któreś łożysko..? Jeśli nie, to z doświadczenia z biegowymi piastami polecam od wymiany linki z pancerzem, potem dokładne oczyszczenie systemu zmiany biegów, z uwzględnieniem kolejności, w międzyczasie sprawdzając czy podkładki są z odpowiednich stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.