MMaaXX Napisano 24 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Cześć! Zamierzam złożyć singla. Kupię taką KORBE REBORNA . Do tego łańcuch i tu moje pytanie co oznacza to KMC K710/K810/K910 i jaki wybrać ?? Ile zębów jest najoptymalniejszym rozwiązaniem( korba / kaseta ) ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 24 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 ja tez zamierzam sobie złożyc jakis wynalazek tylko ramy nie mam . ja bym dał przełożenie 32/16 na początek żeby sie przyzwyczaić. a ta korba to jak dla mnie troche przydroga. ja planuje przerobic jakiegoś alivio lub truvativa tak do 100 pln. napisz jak zamierzasz rozwiązać sprawe kasety i czy bedziesz zakładał jakiś napinacz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMaaXX Napisano 24 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Ja zostane przy tej korbie, a singla zrobie( a raczej juz zrobilem bo urwałem przerzutki) ze starej kasety, a jak się przyzwyczaje to zakupie cos TAKIEGO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMaaXX Napisano 3 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 I co nikt nie wie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerman Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Idz na dh-zone z tym pytaniem ;] tutaj raczej są ludzie od xc ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tichy Napisano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 [...] Kupię taką KORBE REBORNA . Do tego łańcuch i tu moje pytanie co oznacza to KMC K710/K810/K910 i jaki wybrać ?? dałeś linka do korby ,,z blatem mtb'' więc jest to blat pod łańcuch 3/32", czyli pod KMC810 (BMXowy to 1/8" -- KMC710).Ile zębów jest najoptymalniejszym rozwiązaniem( korba / kaseta ) ?? To zależy. Domyślam się że skaczesz.. pytanie czy do miejscówek dojeżdżasz lasem czy nie... jakie masz podjazdy, itp. No i jeszcze ile masz pary w nogach. Jeśli chodzi o tylną zębatkę to wziąłbym 16 lub większą -- im większa tym wolniej się zużywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMaaXX Napisano 6 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Cześć :!!: Poradziłem sobie. Założyłem zwykły łańcuch i daje rade . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.