Mod Team sznib Napisano 15 Czerwca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2019 Podpięte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2019 13 godzin temu, itr napisał: Czy Pan Pytający kupiłeś już pancerz ten, który polecałem ? To naprawdę pierwszy krok, plus linka... Potem wymiana hamulca na shimano. w trzeciej kolejności buster. .... Na razie wymieniłem fajkę. Wyraźnie się polepszyło. Z pancerzem może w przyszłym tygodniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklakiewicz Napisano 15 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2019 Podjedź do mnie na Karolew (ok. Atlas Areny) to sprawdzimy te hamulce. Jakiś booster do przetestowania też się znajdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2019 Dzięki. Ale jakoś po przejechaniu kilkunastu km (chyba klocki się dotarły albo ułożyły) tył hamuje juz bardzo dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2020 A teraz znowu kijowo. Zauważyłem, że nowa zwykła fajka nawet przy nowej lince i nasmarowaniu stawia wyraźny opór. Czy może te elastyczne są lepsze? https://allegro.pl/oferta/fajka-do-v-brake-gieta-7675586515 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 31 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2020 Wymień fajkę i po kłopocie. Ona nawet niezbyt musi być w środku idealna. Gięte są ok, ważne by fajka była nierdzewna. Te gięte na 99% takie są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2021 Teraz takie pytanie o klocki. Jak przeglądam obecne oferty w necie (Allegro), to widzę takie oto Deone za ok. 14 zł i Prox za ok. 10 zł i Te pierwsze pomimo, że całe czarne są 3-komponentowe. Ma ktos jakieś doświadczenia z tymi produktami? Chodzi mi o to aby nie piszczaly, bo z przodu mam jakieś stare Meridy i pomimo wielu kombinacji z ustawieniami nie da się zlikwidować pisku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 2 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2021 Jedne i drugie powinny być ok, szczególnie te 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2021 Te Proxy na Allegro mają duzo pozytywnych opinii. Teraz pytanie co do starzenia się klocków. Znalazłem w domu zapasowe Medida Green Brake, ale juz chyba maja z parę lat. Poczytałem ten wątek https://bicycles.stackexchange.com/questions/21331/does-the-age-of-brake-pads-make-any-difference i piszą tam, że guma klocków się starzeje w każdym srodowisku. Ktoś wspomniał o teście naciskania paznokciem powierzchni klocka - powinna się nieco ugiąć i stworzyć tymczasową rysę. jeśli nie to znaczy, że guma stwardniała i nie nadaje się do użytku. Chociaż 1 użytkownik napisał, że załozył awaryjnie 12-letnie klocki, nieco starte ale wystarczajace grube i działały OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 2 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2021 Jak masz, to załóż i sprawdź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Zmieniłem klocki i problem zniknął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2021 W dniu 7.06.2019 o 09:32, zekker napisał: Jakim? Przy tego typu środkach byłbym ostrożny, bo niektóre potrafią zostawić "tłustą" powierzchnię, np. benzyna ekstrakcyjna. Ja bym jak już to płynem do mycia naczyń czyścił. Wyszorować, dobrze spłukać i obręcze powinny być czyste. Tak samo można klocki umyć. Wypróbowałem i widzę, że miałeś rację Przydaje się gąbka do mycia naczyń z jedną szorstką powierzchnią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 Klocki Prox wypróbowane w praktyce Działają skutecznie nawet w mokrych warunkach i nie piszczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoo Napisano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 czy to normalne, że klocki tak szybko się zużywają? założyłem kilka dni temu Author 3cc, 3 przejażdżki, niecałe 100km i w zasadzie klocek jest do zmiany (zimno i mokro). Wcześniej wytrzymał mi koło 800km więc też nie wydaje mi się jakoś dużo, zwłaszcza, że jeżdżę po płaskim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 24 Stycznia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 Klocki do hamulców obręczowych przy obecnej pogodzie jesteś w stanie zajechać przy jednej jeździe. Piasek, woda i inne zanieczyszczenia działają jak papier ścierny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 Zgadza się, błoto zżera klocki migiem. Kiedyś na zawodach XC w ciągu +/- 20km klamka z tyłu z szybko łapiącej (może nie aż tak, nie pamiętam już) zeszła do kierownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoo Napisano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 ok, to by się zgadzało w takim razie, bo rzeczywiście teraz zawsze jakieś błoto, czy mokry piach/żwir się trafi. Nie jeździłem wcześniej w takich warunkach i trochę mnie to zaskoczyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogreczek Napisano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 A jeśli hamulce dalej słabo działają? Wymieniłem klocki złożone z 2 rodzajów gumy i początkowo działały ok. Po deszczu praktycznie nie hamują. Czy rozwiązaniem może być odtłuszczanie obręczy np. Nigrinem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 Na deszcze niewiele pomoze. Są drogie klocki swissstop, ale są naprawdę drogie. Po prostu z v brake w deszczu uwazac trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.