TheJW Napisano 6 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2019 W niecałe 5 miesięcy, używając kiepskich rękawiczek Accenta, niemalże zmasakrowałem gripy ESI Chunky (szczególnie prawy). Rozglądam się więc za nowymi. Tym razem chcę wziąć bardziej mięsiste. Oczywiście ESI to pewniak. Na Chunky zrobiłem łącznie kilka tysięcy kilometrów i jestem z nich bardziej niż zadowolony. Ale wpadły mi w oko gripy Supacaz Siliconez XL. Dlaczego? Z powodu koloru - fluo - który ożywi mi trochę kierownicę. Niestety ESI nie oferuje gripów w tym kolorze, stąd ten wątek. Czy ktoś z Szanownych miał okazję używać gripów Supacaz Siliconez (XL)? A może komuś nawet udało się porównać jedne z drugimi? Jak wypadają na tle ESI? Chodzi mi oczywiście o pewności chwytu, komfort i trwałość. Cena, waga, długość i średnica są praktycznie identyczne, więc nie bierzmy tego pod uwagę. W kolorze fluo występują jeszcze Accent Silicone. Jednak Accenta przestałem lubić, bo wszystko, co od nich mam, to rzeczy niedopracowane i szybko psujące się. Więc te w ostateczności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 6 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2019 Teraz, TheJW napisał: Oczywiście ESI to pewniak. Na Chunky zrobiłem łącznie kilka tysięcy kilometrów i jestem z nich bardziej niż zadowolony. Czy taki pewniak to nie wiem. Wygodnie było, ale do czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 6 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2019 Wygląda mi to na solidną glebę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 6 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2019 Ja tam nie widzę śladów gleby, te Gripy są mało trwałe akurat, na dodatek 80zł za kawałek obciętej rury z pianki... trochę drogo. Ergon robi dużo trwalsze gripy, z wygodą wiadomo... każdemu co innego leży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 6 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2019 Godzinę temu, TheJW napisał: Wygląda mi to na solidną glebę. Dobrze Ci to wygląda. Ale jakby były obejmy to teraz nie byłoby kosztów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 7 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2019 10 godzin temu, TheJW napisał: W niecałe 5 miesięcy, używając kiepskich rękawiczek Accenta, niemalże zmasakrowałem gripy ESI Chunky (szczególnie prawy). Rozglądam się więc za nowymi. Tym razem chcę wziąć bardziej mięsiste. Oczywiście ESI to pewniak. Na Chunky zrobiłem łącznie kilka tysięcy kilometrów i jestem z nich bardziej niż zadowolony. Najpierw napęd, teraz gripy Kiedyś czytalem jak czyjś znajomy mial tak specyficzny skład potu, że w krótkim czasie załatwił przyciski od pilota. Powiem szczerze, że w wielu recenzjach czytalem zachwyty nad ESI... a ja widzę i czuje pod ręką czuje po prostu piankę trochę lepszej jakości w wysokiej cenie. Ogólnie żaden szał. Obstawiam, że wymienione przez Ciebie chwyty to może być niemalże to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 7 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2019 Teraz, Sabarolus napisał: Najpierw napęd, teraz gripy Ja się chyba na hulajnogę przerzucę. Też mi się wydaje, że te chwyty są niemalże identyczne, jednak postanowiłem "profilaktycznie" zapytać. Tak jak się spodziewałem porównania brak, bo i chwyty nie są popularne. Niby w sklepach dostępne, ale w sieci piszą właściwie tylko o ESI. Kiedyś macałem chwyty Accenta na kierownicy znajomego i te wydają się twardsze niż ESI. Kupię i spróbuję. Inaczej się nie przekonam. ;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 7 Czerwca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2019 2 godziny temu, Sabarolus napisał: znajomy mial tak specyficzny skład potu, że w krótkim czasie załatwił przyciski od pilota. Potwierdzam, że to nie legendy. Znam człowieka który przy stali nierdzewnej musi pracować w rękawiczkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.