szczecinmtb Napisano 6 Czerwca 2019 Napisano 6 Czerwca 2019 Witam, Kupiłem nowy rower(giant trance 29 2), wszystko cacy, elegancko jest, tylko po 30min jazdy teraz gdy nie pedałuje i jest ten dźwięk z tylnej piasty to dodatkowo teraz jest taki pojedyńczy dźwięk (co sekundę). Wczesniej było ok Ktoś wie co to moze byc? O dziwo w miejscu kręcac tylnim kołem tego nie słychać, tylko jak siedze.. i jade Nastepny przeglad mam za tydzien dopiero bo teraz serwisanta nie ma ale wole podpytac czy moge przez tydzien z tym jezdzic? Nie przeszkadza to w jedzcie jednak slychac ze cos jest nie tak. tl;dr: czym może być wydobywający się pojedyńczy (dodatkowy) dźwięk z tylnego koła/piasty podczas nie pedałowania?
szczecinmtb Napisano 6 Czerwca 2019 Autor Napisano 6 Czerwca 2019 Edit. Bo nie moge edytować, sprawdziłem jeszcze raz i im szybciej kręci się koło (gdy nie pedałuje) to ten pojedyńczy dźwięk też ma szybszą częstotliwość (czyli jest szybciej niż sekunda)
GrzesPL Napisano 6 Czerwca 2019 Napisano 6 Czerwca 2019 Dobry wieczór Jeśli pedałujesz to dźwięku nie ma? Sprawdź kamyczki w oponie?
szczecinmtb Napisano 6 Czerwca 2019 Autor Napisano 6 Czerwca 2019 Jak pedałuje to dźwięku nie ma bo piasty wtedy nie słychać, stąd 1 co pomyslalem to piasta - ten charakterystyczny jej dźwiek - z tym nie ma nic zlego ale slychac dodatkowy dźwięk = takie tykanie ktore opisywalem wyzej jakie kamyczki w oponie? mleka jeszcze nie robiłem mimo ze opony to tubeless
phoe Napisano 6 Czerwca 2019 Napisano 6 Czerwca 2019 Piasta ma pewnie luz i coś przeskakuje, Giant miał zawsze mega śmieciowe piasty i raczej w tej kwestii nie szukał bym rewolucyjnych zmian na plus.
dorota57 Napisano 7 Czerwca 2019 Napisano 7 Czerwca 2019 Teraz, phoe napisał: Giant miał zawsze mega śmieciowe piasty WSZYSTKIE!!
szczecinmtb Napisano 7 Czerwca 2019 Autor Napisano 7 Czerwca 2019 8 godzin temu, phoe napisał: raczej w tej kwestii nie szukał bym rewolucyjnych zmian na plus. no jak, piasta jest na pewno lepsza od mojej poprzedniej, czemu mowisz ze nie oczekiwalbys zmian na plus? mam gwarancje, nie zasmucaj mnie...Głośność z piasty jest spoko, a te dodatkowe cykanie jest troche cichsze ale je słychać i irytuję, bo jest to nierówny dźwięk, tak jakbyś słuchał muzyke a w tle nierówny basKtoś mi napisał że to bębenek Co moze sie stac gdy bede kontynuowal jazde z takim luzem w piascie? Żadnych innych luzów nie ma na kasecie, kole itp
phoe Napisano 7 Czerwca 2019 Napisano 7 Czerwca 2019 Zmian na plus w sensie starsze modele Giant'a vs obecne. Masz rower na GW to idź z tym do sklepu i tyle.
szczecinmtb Napisano 7 Czerwca 2019 Autor Napisano 7 Czerwca 2019 Teraz, phoe napisał: Zmian na plus w sensie starsze modele Giant'a vs obecne. Okej, zrozumiałem Twój przekaz że to już na zawsze tak będzie i nie ma co oczekiwań poprawy nawet po serwisie. Serwis tego mam mozliwy dopiero za tydzien, mam nadzeje ze nic sie z tym nie stanie i moze zostanie to "wyjezdzone"
phoe Napisano 7 Czerwca 2019 Napisano 7 Czerwca 2019 Tam masz albo luz, albo np ktoś smarem zapaćkał zapadki i nie działają jak trzeba, 1 się nie rozjeździ tylko zrobi większy, 2 możliwe że tak. A kasetą jak ruszasz na boki nie masz luzu?
MMMAAACCC7 Napisano 7 Czerwca 2019 Napisano 7 Czerwca 2019 A protektor szprych masz? Jak tak to go wyrzuć czym prędzej, one uwielbiają pukać
Eazy Napisano 8 Czerwca 2019 Napisano 8 Czerwca 2019 I sprawdź, czy nie została Ci ta pomarańczowa naklejka na tarczy hamulcowej
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.