Dawidd14 Napisano 5 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2019 Witam, mam problem z moim epixonem którego kupiłem niecałe dwa miesiące temu. Chodzi o to że gdy włączę tłumienie na większe to amortyzator bardzo puka a gdy wyłączę tłumienie i amor szybko wybija to już nic nie stuka. Co może być tego przyczyną bo podejrzewam tłumik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_321 Napisano 6 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2019 cześć dwa miesiące, czyli masz na gwarancji, odsyłaj do naprawy Jesteś lepszy od Mojego syna (12 latka), on załatwił Epixon-a w 3 miesiące, padło tłumienie powrotu Epixony nie nadają się do niczego ambitniejszego niż jazda po polu, indeks XC w ich nazwie to jakiś żart... Oczywiście to moje zdanie, i nikt się z tym nie musi zgadzać, chcąc w sezonie XC jeździć rowerem a nie co chwilę odsyłać do serwisu wywaliliśmy Epixona. powodzenia... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 6 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2019 15 godzin temu, Dawidd14 napisał: Witam, mam problem z moim epixonem którego kupiłem niecałe dwa miesiące temu. Chodzi o to że gdy włączę tłumienie na większe to amortyzator bardzo puka a gdy wyłączę tłumienie i amor szybko wybija to już nic nie stuka. Co może być tego przyczyną bo podejrzewam tłumik ? Kupiony był u mnie czy gdzieś indziej? Bo jeśli u mnie to możesz go podesłać do mnie na sprawdzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 6 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2019 4 godziny temu, Marcin_321 napisał: cześć dwa miesiące, czyli masz na gwarancji, odsyłaj do naprawy Jesteś lepszy od Mojego syna (12 latka), on załatwił Epixon-a w 3 miesiące, padło tłumienie powrotu Epixony nie nadają się do niczego ambitniejszego niż jazda po polu, indeks XC w ich nazwie to jakiś żart... Oczywiście to moje zdanie, i nikt się z tym nie musi zgadzać, chcąc w sezonie XC jeździć rowerem a nie co chwilę odsyłać do serwisu wywaliliśmy Epixona. powodzenia... Kolego mam setki ludzi co jeżdzą na Epixonach w maratonie itp Nie mieli i nie mają z nimi problemów. Epixonów sprzedaje dużo lecz mało mam reklamacji przez co widocznie może trafiłeś na zły egzemplarz. Mówicie że RS czy FOX-y są lepsze - zajmuje się sterówkami i rurami goleniowymi przez co tygodniowo mam nawet kilkanaście lag które strzelają lecz nikt na forach o tym już nie opisze bo "FOX i RS to są super amorki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablosss Napisano 6 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2019 Mam Epixona TR i fajnie pracuje, jego mankament to tłumik jeden załatwiłem prawdopodobnie z własnej winy a drugi sam pada powoli. Nie mam ochoty kupować nowego ale prawdopodobnie to nastąpi :/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 6 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2019 W tłumikach rozbieralnych mam opracowane lepsze uszczelki co działają na długi okres bez wady. Przetestowane i sprawdzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablosss Napisano 6 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2019 Tłumik FUN073-25 jest rozbieralny? Widzę u Ciebie na stronie tylko FUN063-03 do Epixona a to pewnie nie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_321 Napisano 7 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2019 W amortyzatorze mojego syna padło tłumienie powrotu, po naprawie znowu padło i stwierdziłem że jak ma w sezonie Syna rower stać i co chwilę czekać na naprawę amortyzatora, to się go pozbyliśmy i problem zniknął. Serwisant stwierdził że Epixon widocznie jest za słaby dla syna do jazdy XC i proponował wyższy model, ale nie chcieliśmy już tej marki. Więc nie wiem czy to byłą wada amortyzatora, skoro tłumienie powrotu było naprawiane dwukrotnie a serwisant sam stwierdził że jest to za słabe do XC dla 12 latka !!!! Stąd moje zdanie że opis XC w Epixonach to jakiś żart... do jazdy w maratonach mtb gdzie 75% trasy to ścieżki polne i łąki, spoko, ale do wyścigów XC to on się nie nadaje (np. Górale na start - tam nigdzie nie widziałem Epixonów, a nawet amorów firmy Suntour) Opinia moja wynika z własnego doświadczenia, i nikt się z nią nie musi zgadzać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 7 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2019 Czesto mam klientów z problemem po innych serwisach. Ostatnio miałem klienta co 3 razy reklamował Aiona w swoim sklepie i serwisant idealnie to samo powiedział co tobie że amorek sie nie nadaje do jego jazdy. Problem był stukanie przy odbiciu. Amorek trafił potem do mnie i okazalo się ze serwisant odwrotnie założył sprężyny negatywne, Koleś teraz tego Aiona katuje w DH i amorek się bdb spisuje przez co ty też nie wiesz jak on został naprawiony przez co właśnie tak psuje się rynek danej marki. 14 godzin temu, Diablosss napisał: Tłumik FUN073-25 jest rozbieralny? Widzę u Ciebie na stronie tylko FUN063-03 do Epixona a to pewnie nie to samo. Podeślij link tłumika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablosss Napisano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 Taki jest u Ciebie na stronie https://activia.sgl.pl/cena/czesci-zamienne-suntour/kartridze-i-podzespoly/kartridze_kartridz-blokady-skoku-suntour-epiconepixon-rl-rc/271 a ja mam taki jak pisałem powyżej. Nie wiem czym różnią się i czy są zamienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 (edytowane) Ten FUN063-03 był w Epiconach lecz pasuje do Epixona. Musiał bym pozmieniać symbole bo już w sprzedaży tych od Epiconów nie mam, Mam o tym symbolu co podałeś Edytowane 10 Czerwca 2019 przez sznib Nie cytujemy posta poprzedzającego w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi