Skocz do zawartości

[buty SPD] przewiewne na lato

Mentos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pomóżcie pls. Szukam dla żony z dużą girą (42-43) przewiewnych butów SPD na lato, na dojazdy do pracy, rekreacja co najwyżej szutrowa weekendem czyli bez terenu, podchodzenia itp. Nie mogą to być sandały czyli takie bez paluchów i pięt bo niektóryz zwą sandałami buty typu Keen Aroyo. Czy moglibyście zasugerować/polecić jakieś takieś siateczkowe przewiewne? Z racji rozmiaru wiadomo, że nie muszą być damskie, nawet bardziej męskie bo dodatkowo girę ma szeroką. Kiedyś były fajne polecane przez kogoś SHIMANO SH-CT45 ale one są już niedostępne a sh*tmano to teraz jakoś poza tymi fajnymi Vibram/Goretex bucikami do ęduro to wszystkie inne jakieś takieś plastikowe robi. Same cisną mi się idealnie wyglądające/odpowiadające wymogą też wspomniany Keen ale model Commuter 4, no ale drogie to cholerstwo i wcale nie ma pozytywnych opinii. Jak czytałem narzekają ludziska, że niby przewiewne a nawalone gumy za dużo więc szukam czegoś innego no i tańszego.

Pzdrover i dzięki z górki.

Napisano

Oooooo, dziękuję dobry człowieku ! Już sobie ten model odpuściłem, tani też nie jest, ale chyba się skuszę. Niespodzianka, więc ukradkiem wkładkę cza pomierzyć w starych Shietmano bo nie pamiętam teraz czy ma 42 czy jednak 43. Kurde teraz widzę, że czasem warto być cierpliwym przechodzić nawet do 4tej strony wyszukania w wujku G ;-). Też zauważyłem że tego typu butów SPD mało, a w sumie to dziwne, bo mnie się wydaje, że chętnych jest sporo na coś letniego bardzo przewiewnego a dobrze trzymającego noge. Jakby komuś cuś jeszcze do głowy przyszło to poproszę. Dziękuję.

Napisano

Wiem, sam mam fajne np. na nasze plaże Exustary, ale sęk w tym, że łona sandałów nie chce. Szkoda z tymi SH-CT45 co mi linka @quell podał bo jednak 42ka jest potrzebna,  na ebajcu znalazłem też Keeny w podobnej cenie ale też bez odp. numerów, także szukam dalej i będę wdzięczny za dalszwe sugestie. Strasznie dzwina sprawa, że faktycznie kupa z takimi butami SPD. Daję linka o co mnie się mw rozchodzi. Swoją drogą nie wiem czemu takie buty ktoś nazywa sandałami:

https://www.ebay.pl/itm/Keen-Commuter-4-Herren-Sandale-Schuhe-Bike-Sandale-1013318/282892315149?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&var=582432496358&_trksid=p2060353.m1438.l2649

Napisano

dzięki za sugestie, niestety wiem że uzna je za mega paskudne, zreztą ja też tak uważam ;-), buty mają wyglądać jak normalne i ni być SPDowo pstrokate jak niektóre Sidi itp

Napisano
W dniu 7.06.2019 o 09:49, Mentos napisał:

Swoją drogą nie wiem czemu takie buty ktoś nazywa sandałami:

Bo skarpetkę widać ;)

Swoją drogą to szkoda, że producenci butów nie widzą problemu gorąca.

Napisano

hej hej a takie pseudo sandały z dużymi  dziurami to chyba są pułapką jak coś wleci, bo sandał to wleci i wyleci, a but z dziurami zamiast siatki to chyba trzeba przy każdym kamyku, gałązku czy innej pszczole robić stop i wypraszać gościa z destopacją zawartości buta włącznie? Praktyczne praktycznie są takie buty na dłuższą wycieczkę?

Napisano

Jest pełno takich nierowerowych niby sandałów, które żadnymi sandałami nie są. I do codziennego chodzenia jak ktoś sandałów nie trawi czy nawet na jakieś lekkie wycieczki górskie, takie powiedzmy trekingowe letnie buty to się fajnie sprawdza. No i nikt się nie oburzy wkłądając krótką skarpetkę ;-) . Sam podobnych na co dzień używam i nic nie wlatuje, a na pewno nie tak łatwo jak do sandałów przodem, z których wcale tak łatwo ten przysłowiowy kamyczek nie chce wylecieć, no chyba że mowa o takich babskich podeszwach na paseczkach ;-).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...