Sebamazi Napisano 5 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2019 Wiatm ! Mam pytanie dotyczące mocowania dampera w moim giancie reignie. Czy to normalne że jedna z " osłonek " porusza się w ten sposób ( tylko z 1 strony) Nie wyczuwam żadnych luzów podczas jazdy itp. Może tak ma być i to normale .. Proszę o odpowiedz. Albo mam po prostu za słabo skręcone śruby w tem miajscu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2019 Jakich osłonek? No i co znaczy że porusza się w ten sposób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebamazi Napisano 5 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2019 Z jednej strony moge palcem przesówać wskazaną imbusem część w prawo i w lewo o kilka mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2019 Ok, zauważyłem już po napisaniu posta. Niech wypowie się ktoś bardziej obeznany, ale według mnie nie powinno to latać na boki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebamazi Napisano 5 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2019 Dodam tylko że ta część nie goni ani nie przemieszcza się podczas jazdy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 5 Czerwca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2019 38 minut temu, Sebamazi napisał: Albo mam po prostu za słabo skręcone śruby w tem miajscu ? A dokręcić próbowałeś? Tulejka dystansowa przesuwać się nie powinna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebamazi Napisano 5 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2019 Właśnie przed chwilą próbowałem i są mega mocno skręcone bo ani odkręcić nie idzie ani dokręcić . A dziwne jest to że tą teleje dyst. można przesówać tylko z 1 strony :\ Okej teraz je odkręciłem i dokręciłem dość mocno ale szparka dalej jest więc chyba tak musi być . Bo nie widze innej opcji . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 5 Czerwca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2019 Długość obu tulejek jest taka sama? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebamazi Napisano 6 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2019 Nie 1 jest troszkę dłuższa ta co się przemieszcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 6 Czerwca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2019 Nie wiem dokładnie jak w tym modelu, ale we wszystkich fullach jakie miałem tulejki dystansowe były tej samej długości. U Ciebie stanowczo jest coś nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarDon247 Napisano 27 Marca 2020 Udostępnij Napisano 27 Marca 2020 Witam Mam Reginke 2015 z tym zawieszeniem. Postanowiłem damperka oddać do serwisu i jak ściągałem górę to gdy odkręciłem śrubę i wyciągnąłem oskę to spadły 4 tulejki. Te dwie czarne które widać i są też dwie mniejsze, które są pod wymiar bieżni wewnętrznej łożyska ( lewego i prawego). Przy najbliższej okazji cykne foto tych tulejek. Ważne. Śruby w zawiasach dokręcaj kluczem dynamo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.