Sebamazi Napisano 5 Czerwca 2019 Napisano 5 Czerwca 2019 Wiatm ! Mam pytanie dotyczące mocowania dampera w moim giancie reignie. Czy to normalne że jedna z " osłonek " porusza się w ten sposób ( tylko z 1 strony) Nie wyczuwam żadnych luzów podczas jazdy itp. Może tak ma być i to normale .. Proszę o odpowiedz. Albo mam po prostu za słabo skręcone śruby w tem miajscu ?
Gość Napisano 5 Czerwca 2019 Napisano 5 Czerwca 2019 Jakich osłonek? No i co znaczy że porusza się w ten sposób?
Sebamazi Napisano 5 Czerwca 2019 Autor Napisano 5 Czerwca 2019 Z jednej strony moge palcem przesówać wskazaną imbusem część w prawo i w lewo o kilka mm.
Gość Napisano 5 Czerwca 2019 Napisano 5 Czerwca 2019 Ok, zauważyłem już po napisaniu posta. Niech wypowie się ktoś bardziej obeznany, ale według mnie nie powinno to latać na boki.
Sebamazi Napisano 5 Czerwca 2019 Autor Napisano 5 Czerwca 2019 Dodam tylko że ta część nie goni ani nie przemieszcza się podczas jazdy .
Mod Team sznib Napisano 5 Czerwca 2019 Mod Team Napisano 5 Czerwca 2019 38 minut temu, Sebamazi napisał: Albo mam po prostu za słabo skręcone śruby w tem miajscu ? A dokręcić próbowałeś? Tulejka dystansowa przesuwać się nie powinna.
Sebamazi Napisano 5 Czerwca 2019 Autor Napisano 5 Czerwca 2019 Właśnie przed chwilą próbowałem i są mega mocno skręcone bo ani odkręcić nie idzie ani dokręcić . A dziwne jest to że tą teleje dyst. można przesówać tylko z 1 strony :\ Okej teraz je odkręciłem i dokręciłem dość mocno ale szparka dalej jest więc chyba tak musi być . Bo nie widze innej opcji .
Mod Team sznib Napisano 5 Czerwca 2019 Mod Team Napisano 5 Czerwca 2019 Długość obu tulejek jest taka sama?
Sebamazi Napisano 6 Czerwca 2019 Autor Napisano 6 Czerwca 2019 Nie 1 jest troszkę dłuższa ta co się przemieszcza.
Mod Team sznib Napisano 6 Czerwca 2019 Mod Team Napisano 6 Czerwca 2019 Nie wiem dokładnie jak w tym modelu, ale we wszystkich fullach jakie miałem tulejki dystansowe były tej samej długości. U Ciebie stanowczo jest coś nie tak.
HarDon247 Napisano 27 Marca 2020 Napisano 27 Marca 2020 Witam Mam Reginke 2015 z tym zawieszeniem. Postanowiłem damperka oddać do serwisu i jak ściągałem górę to gdy odkręciłem śrubę i wyciągnąłem oskę to spadły 4 tulejki. Te dwie czarne które widać i są też dwie mniejsze, które są pod wymiar bieżni wewnętrznej łożyska ( lewego i prawego). Przy najbliższej okazji cykne foto tych tulejek. Ważne. Śruby w zawiasach dokręcaj kluczem dynamo.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.