New_Kid_1989 Napisano 4 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2019 Cześć wszystkim, Pytanie jak w temacie czy rama Gazelle Orange 22,5" będzie za duża dla osoby o wzroście 178cm? Chcę złożyć ebike z silnikiem z przodu 250W na piaście Shimano Nexus dla starszej osoby do jazdy po mieście. Problem w tym że ciężko dostać ramę z poziomymi hakami. Mogę niedrogo kupić ramę jak w tytule jest to damka więc przekrok to żaden problem tylko czy rama nie będzie za długa przez co pozycja zamiast pionowej będzie pochylona do przodu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 4 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2019 6 godzin temu, New_Kid_1989 napisał: Cześć wszystkim, Pytanie jak w temacie czy rama Gazelle Orange 22,5" będzie za duża dla osoby o wzroście 178cm? Jeżdzę na 22" i mam 2 metry wzrostu. Odpowiedz sobie sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
New_Kid_1989 Napisano 4 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2019 Teraz, uzurpator napisał: Jeżdzę na 22" i mam 2 metry wzrostu. Odpowiedz sobie sam. Przeliczając to na cm wychodzi około 57 cm i z tego co podaje Gazelle to by pasowało ale co innego opis na stronie a co innego rzeczywistość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 4 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2019 6 godzin temu, New_Kid_1989 napisał: Gazelle Orange to mieszczuch Teraz, uzurpator napisał: Jeżdzę na 22" i mam 2 metry wzrostu. a tu raczej góral Teraz, New_Kid_1989 napisał: z tego co podaje Gazelle to by pasowało Będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman83 Napisano 4 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2019 mam też 178cm moze 180 max nie pamieta Taka rama będzie za duża. Ost przymierzałem 23 i zdecydowanie za wielka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamRimbaud Napisano 24 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 Mam Gazelle z ramą 65 cm przy 198 cm wzrostu, ale też mam długie nogi. ~58 cm może być minimalnie za duże dla 178. Przymierzył bym użytkownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi