Skocz do zawartości

[Voodoo wazoo 27.5 +] waga użytkownika

Renthor

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich jestem tutaj nowy i mam do was pytanie. Zamówiłem rower voodoo wazoo 27.5 +. Jestem dość ciężkim facetem 120 kg. W sklepie poinformowano mnie, że ten rower utrzyma mój ciężar. Ogólnie chcę zrzucić parę kilo nie mam zamiaru nim skakać itp. Dopiero za rok czy dwa chce pojeździć wyczynowo zawsze to była moja pasja jeździłem całe dnie i chcę do tego wrócić ale przez moją wagę to problem. Pytanie czy ten rower faktycznie jest w stanie utrzymać mój ciężar przy normalnym użytkowaniu ?

Napisano

To jest budżetowy rower, na budżetowych kołach, budżetowych hamulcach i budżetowym uginaczu.

Z 2-gej strony osoby twojej wagi też jeździły na "ukrainach" czy Wigry 3 i też te rowery sobie jakoś tam radziły, kwestia czasami to za wysoki krawężnik i np będzie po kole ;) 
Hamulce będą co najwyżej kiepskimi spowalniaczami przy twojej wadze, koła mogą się bardzo szybko centrować, pseudo amortyzator za długo też mnie pociągnie bez luzów.

Na plus że napęd 2x9, a nie 3x9, tylko nie wiem po co Ci rower na 27,5+, trzeba było brać 27,5 lub 29er, przy tym pseudo amortyzatorze i reszcie osprzętu on i tak nie pozwoli poszaleć na górskim szlaku,

Napisano

Hej, na razie nie mam zamiaru na nim szaleć chodzi mi o zwykłą bezpieczną jazdę z unikaniem krawężników itp. Jak schudne będę mógł zainwestować w coś lepszego szkoda aby rower za parę tysięcy po tygodniu się rozsypał. Czyli te 120 kg bez szarzowania powinien utrzymać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...