earvin0 Napisano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 Witam, przeszukałem forum odnośnie polecanych zabezpieczeń rowerowych i najaktywniejszy temat jest z 2014 roku. Czy coś się zmieniło w tym czasie czy cały czas na topie są Kryptonie Evolution ? Szukam u-locka, rower za 1100 chodzi mi o w miarę dobre zabezpieczenie do 200 zł żebym spokojnie mógł go zostawić na pół godziny przed sklepem. (poza tym będzie stał na balkonie (niestety przynajmniej miesiąc) i w pracy, firma - ogrodzony teren, stoi masa rowerów). Nie miałem nigdy u-locka, więc jestem zielony w temacie, ale widziałem, że zapinają rowerzyści ulockiem ramę + tylne koło. Czy takie ulocki są droższe? Czy na coś specjalnego trzeba zwracać uwagę (minimalna szerokość ? )? Proszę was o rady i jakieś polecenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 Każdy w miarę "markowy" u-lock będzie dobry. Jeśli nie chcesz iść w duże koszty to z tych co znam mogę polecić Axa Newton lub Trelock. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Labell Napisano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 Zmierz sobie jakiego długiego ulocka potrzebujesz żeby starczyło do złapania ramy, ewentualnie dodatkowo linka do przewiązania przez koła i siodełko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
earvin0 Napisano 3 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 Właśnie badanie robię trochę w ciemno bo rower jest dopiero w drodze Znalazłem dwa podobnie cenowo u-locki: PITBULL 8007, KRYPTOLOK czy tańszy: KEEPER Jestem w stanie się przychylić do tych ok. 130 zł, gdybym w przyszłości postanowił zostawiać rower na trochę dłużej niż kilkanaście minut w "niesprawdzonych" miejscach. Zaletą pitbulla jest to, że ma linkę. Czy ten ulock jest w miarę solidny(czytaj lepszy niż tańszy keeper)? EDIT: dorzucam zasugerowane przez @lewocz ulocki:AXA NEWTON, TRELOCK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 Ja bym w tym budżecie poszedł jednak w : https://www.decathlon.pl/zapicie-segmentowe-bordo-id_8130253.html?gclid=EAIaIQobChMInp7u4LHN4gIVSc-yCh0oTgo3EAQYASABEgJvqPD_BwE&gclsrc=aw.ds Jak tego Ulocka wozić ? Bardzo to nieporęczne. Dodatkowo składanego Abusa trudniej sforsować. Ulock nie pasuje na grubsze latarnie a tu choć za ramę przypniesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweloko Napisano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 Widziałeś ten film z forsowanie abusa https://www.youtube.com/watch?v=opjDdMkpjXQ lub https://www.youtube.com/watch?v=RTPdqRkwwdk Ja mam takie Magnum i wydaje się solidne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 Widziałem całą mase filmików, z Ulockami w roli głównej też. I nie wyobrażam sobie, by ktoś tak ryzykował dla roweru za 1100. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta01 Napisano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 @earvin0 onguard jest wykonany z dobrej jakości stali, np mogę polecić onguard 8003, lub 8005, ewentualnie wspomniany kryptonite evlolution 4, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poseidon Napisano 6 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2019 @earvin0 Bierz firmy Kryptonite,posiadam łańcuch tej firmy i spinam nim 3 rowery,mercedes wśród zabezpieczeń.Miałem budżetowy łańcuch koszt 85zł i sforsowali go bez problemu.Na szczęście cierpliwie przeglądałem aukcje internetowe i rower odzyskałem po pół roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobollo Napisano 7 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2019 Niestety, akumulatorowa szlifierka kątowa poradzi sobie ze wszystkim w chwilę... a na domiar złego (z czarnego humoru), w Lidlu była ostatnio w promocji za jakieś „grosze”.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.