MikeSkywalker Napisano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 Całkiem przyzwoita, na pewno klasę wyżej niż te rowery które wspomniałeś wcześniej Jeśli tylko pozycja w takim rowerze Ci odpowiada to nie ma co szukać crossa tylko na coś tego typu się zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bojkow Napisano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 4 godziny temu, Hetman83 napisał: Dziś w GoSporcie przymierzałem merida 9200 freeway, 1900zł. Bardzo mi się spodobała. W necie widzę że można go kupić za 1530zł 2018r i 1450zł 16r. Co sądzicie o tej marce ?? Jak się domyślasz Merida to znana marka i mają dobry osprzęt ale jeśli musowo chcesz nowy to przeglądnij "Polską" markę Northtec i inne polskie rowery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman83 Napisano 3 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 21 minut temu, Bojkow napisał: Jak się domyślasz Merida to znana marka i mają dobry osprzęt ale jeśli musowo chcesz nowy to przeglądnij "Polską" markę Northtec i inne polskie rowery. Nie znam się na używanych zwłaszcza niemieckich itd bo w necie naprawdę głęboko trzeba szukać żeby coś o nich wiedzieć. Merida to który kraj produkuje rowery?? Northtec zaraz oblukam. Najgorzej że nie ma nigdzie blisko meridy na ramię 21 i 19 bym przymierzyć chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 Taiwan, podobnie jak np. Giant. Merida to duży producent ram, nie tylko do rowerów sprzedawanych pod swoją marką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman83 Napisano 3 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 400zl jest różnicy między Merida 9200 w sklepie a w necie, Oby to były te same modele bo widzę że różnią się barwami i napisami na ramie. Czy wychodził może model z 19roku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bojkow Napisano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 Godzinę temu, Hetman83 napisał: Nie znam się na używanych zwłaszcza niemieckich itd bo w necie naprawdę głęboko trzeba szukać żeby coś o nich wiedzieć. Merida to który kraj produkuje rowery?? Northtec zaraz oblukam. Podałem tylko przykład jaki rower możesz kupić za 600zł a nie że masz szukać w Niemieckich "maszynach". Warto przeglądnąć co oferują prywatne osoby w Twojej okolicy ale oczywiście kupując nowy rower 2-3x drożej masz pełną gwarancję i świadomość że to nowy produkt:-) @remover też mnie nie zrozumiał :-/ MErida to Tajwan - Republika Chin, tak wyczytałem z Wiki i też jest to dobra marka ale wychodzę z założenia że lepiej dotować i "przepłacać" u siebie dla siebie u swoich zostawiać pieniądze ;-) Choć zanosi to niemieckim myśleniem ode mnie XD Jak już dokonasz zakupu to się "pochwal" ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman83 Napisano 3 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 na pewno coś wybiorę, możliwe że merida ale różnie to może być, nie wiem czy brać rame 21 czy 19, niby ta I ta będzie ok, jutro jadę przymierzyć oba rozmiary. Dziwi mnie ze niektórzy producenci podają rozmiary ram np 19,21 itd, inni m, l, s, a inni 55,51,48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman83 Napisano 4 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2019 Merida odpada, mimo że super wygląda to naczytałem się złych opini, dodatkowo u mnie w okolicy nie ma serwisu mimo że miałbym go na gwarancji to bym musiał go wysyłać gdzieś albo płacić innym serwisom. Myślę żeby wspomóc polski rynek i Kross 4.0, 5.0 lub Romet Wagant 4, Romet ma lepszy osprzęt - Deore. Kross 4.0 Acera, 5.0 posiada Alivio. Siedziałem dziś na kross trans 3.0 tyłka nie urywa i jest na wolnobiegu. Zostaje kwestia też roweru używanego ale to już musiałbym długo się rozglądać żeby miał dobry osprzęt, coś np z KTM itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KurczakNorris Napisano 4 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2019 W dniu 3.06.2019 o 00:04, wkg napisał: Mostków amortyzowanych powiadasz No było kiedyś coś takiego, nazywało się flextem. Moje marzenie dawno temu, z epoki sterów wpuszczanych na konus i pierwszych katalogów rowerowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman83 Napisano 5 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2019 Proszę zobaczcie to: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/bjSrB/ Myślę że na pewno coś bym znalazł dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 5 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2019 Coś na pewno. Ale z drugiej strony kupując rower używany dobrze ocenić jaki jest jego stan, ten realny. Tutaj widać że rowery są wypucowane ale swoje już przejechały - przynajmniej te kilka które zerknąłem. Jeśli jakiś używany nie wiąże się z dużym nakładem środków w niedługim czasie to można w niego iść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman83 Napisano 12 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 (edytowane) Witam, zakupiłem z pomocą 2 kolegów używanego Bergamonta, przerzutki 3x10, zadbany, hydraulika, klocki zmienił przy mnie bo jedne piszczały. Oto fotki, jakieś opinie ?? https://zapodaj.net/e056898bda84c.jpg.htmlhttps://zapodaj.net/995f3ff981bb4.jpg.htmlhttps://zapodaj.net/cc4ac185b91f9.jpg.htmlhttps://zapodaj.net/00509343c1cc6.jpg.htmlhttps://zapodaj.net/df8280552c3ef.jpg.html Edytowane 12 Czerwca 2019 przez Hetman83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 12 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 Bagażnik trzyma się na błotniku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 12 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 Ano trzyma, nawet wrzucałem gdzieś na forum takie rozwiązanie - od tego roku spotykane w rowerach Unibike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 12 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 To trudno uwierzyć, przecież ta rama ma piękne otwory pod bagażnik. Niby groszowa sprawa, taki bagażnik to pewnie z 40 złotych ale niesamowite jak tak można zrobić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman83 Napisano 12 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 Na pewno nikogo nie będę na nim wozić jedynie sakwy. A jak za rok będę chciał kupić fotelik dla dziecka na bagażnik to rozumiem że go zmienić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 12 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2019 Sakw ta biżuteria oczywiście nie udźwignie ale fotelik montujesz do rury podsiodłowej, więc bagażnik nie jest potrzebny. Ja się śmieje z konstruktorów, w miarę OK bagażnik kupisz poniżej 100 i na górze przytwierdzisz do dedykowanych otworów montażowych ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman83 Napisano 13 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 Racja, wcześniej na to uwagi nie zwróciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi