michalr75 Napisano 2 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2019 Witajcie, Ostatnio rozmawiałem z kolegą z peletonu o foliach ochronnych na ramę. Mówił że używa jakiejś folii z Obi, trwałej i nie zostawiającej śladów po zerwaniu. Niestety z powodu kontuzji chwilowo nie jeżdżę na wyścigi i nie miałem okazji spytać co to konkretnie za folia, więc może ktoś z forum korzysta z czegoś podobnego. Dotychczas stosowałem naklejki z folii przezroczystej na ramę ale może ta folia z marketu byłaby lepsza i mniej podatna na uszkodzenia. Ktoś coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelj5 Napisano 1 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2019 Mogę polecić Scotchgard 3M. Od kilku lat używam wersji o grubości 350um. Bardzo dobry klej i duża wytrzymałość. Oklejam nią miejsca gdzie bagażnik dachowy chwyta za ramę, tam gdzie pancerze dotykają ramy, tylny widelec pod łańcuchem i inne. Folia znosi wszystko bez problemów i nie żółknie od słońca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 1 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2019 A ja polecę chinola. 1/5 ceny 3M w Polsce, mam od kwietnia założoną, póki co nie uważam, to za dziadostwo: https://www.aliexpress.com/item/32873103632.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.16cf2e0e8O6ZWR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RBTS Napisano 10 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2019 Popytaj w drukarniach zajmujących się drukiem reklamowym wielkoformatowym. W każdej dostaniesz końcówki folii do laminowania wydruków, w niektórych także najmocniejszą folię do zabezpieczania wydruków klejonych na posadzkach tzw. podłogówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnaMAMBA Napisano 11 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 Używałam The Trail - https://mambaonbike.pl/ochronna-folia-na-rower-the-trail/ Bo nie miałam czasu na kombinowanie z wycinaniem z całej płachty, ale Janek Kiliński ma chyba na youTube film o różnych foliach poszukaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry2407 Napisano 11 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 folie Zefal są bardzo mocne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.