Skocz do zawartości

[Oś Giant Tracker Boost 12x148] problem z odkręceniem

xyz2a

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Czy możecie mi wskazać jakim kluczykiem mogę odkręcić tylne koło z takim mocowaniem jak w temacie.

Posiadam Giant Trance 3 2018 oraz klucze imbusowe bonhuds ale dostępne rozmiary nie pasują - albo nie wchodzi albo za duży luz.

Pozdrawiam

Napisano
8 godzin temu, Rulez napisał:

Jak rozumiem są to klucze calowe, a zacisk zapewne odkręca się kluczami imbusowymi metrycznymi ...

Z tymi kluczami działam już od kilku lat i zawsze byłem coś w stanie dopasować. A w tym przypadku kompletnie nic. To co powinienem zakupić?

Jakiś link do alledrogo czy innego sklepu?

Napisano

Autorze, kup sobie klucze metryczne, zanim zniszczysz wszystkie śruby w rowerze...
Oś zapewne wykręca się imbusem 6mm (MILIMETRÓW, jednostka w układzie metrycznym, nie calowym).

Nie chcę się czepiać, bo mamy teraz dziwne czasy...ale muszę to napisać - co to za chłop, co podstawowych kluczy w domu nie ma? :D

Napisano

Ok dzięki za wyjaśnienie.

Jakby ktoś miał coś sprawdzonego to może linka podesłać który jest warty zainteresowania.

Pozdrawiam

Napisano

ja mam różne doświadczenia z Yato - płaskie, nasadki, grzechotki ok, ale klucze trzpieniowe takie sobie. Zarówno Torxy jak i Hexy objechałem w rozmiarach poniżej 3mm, i to w domowo-warsztatowym użyciu.

Napisano

Szczerze wątpię żeby te klucze nie sprawdziły się przy rowerze, zwłaszcza kiedy wszystko dokręcane jest "z głową" ...

Napisano
W dniu 7.06.2019 o 08:54, Sabarolus napisał:

Zarówno Torxy jak i Hexy objechałem w rozmiarach poniżej 3mm, i to w domowo-warsztatowym użyciu.

Te markeciaki nie nadają się do ciężkich zastosowań.

Mam to samo. Po zakupie matkeciaków Yato - kupiłem porządne S&R i i nimi robię a tamte - pieniądz wyrzucony w błoto.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...