Indzynier Napisano 30 Maja 2019 Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 Znalazłem 2 oferty w takiej samej cenie, w obu przypadkach jest sytuacja, że paragonu nie ma, a obecni właściciele kupili go od kogoś rok temu są na Sorze, więc pewnie rok prawdziwego zakupu to z 2016/2017 i obie mają ramy L'ki. 1. https://www.olx.pl/oferta/rower-szosowy-btwin-triban-500-56cm-CID767-IDA6me2.html 2. https://www.olx.pl/oferta/szosa-btwin-triban-500-CID767-IDA3V8c.html który z nich wygląda na bardziej zadbany i czy warto któregoś z nich kupić, czy widać coś ze zdjęć, że są zajechane lub nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KurczakNorris Napisano 30 Maja 2019 Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 Ja wziąłbym ten z pedałami SPD. Jest kompletny, ma nowe opony. Ma też dwurzędową, szosową korbę Sora (według ortodoksów 3 rzędy w szosie to profanacja). Sprzedający deklaruje odbiór osobisty, jeśli możesz, pojedź i zobacz rower, bo na zdjęciach nie widać, w jakim stanie jest kaseta i łańcuch. Nawet, jeśli są zużyte, to wymiana kasety i łańcucha to niewielki koszt i prosta sprawa. Triban 500 to bardzo dobry rower, jak na pierwszą szosę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Indzynier Napisano 30 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 Teraz, KurczakNorris napisał: Ja wziąłbym ten z pedałami SPD. Jest kompletny, ma nowe opony. Ma też dwurzędową, szosową korbę Sora (według ortodoksów 3 rzędy w szosie to profanacja). Sprzedający deklaruje odbiór osobisty, jeśli możesz, pojedź i zobacz rower, bo na zdjęciach nie widać, w jakim stanie jest kaseta i łańcuch. Nawet, jeśli są zużyte, to wymiana kasety i łańcucha to niewielki koszt i prosta sprawa. Triban 500 to bardzo dobry rower, jak na pierwszą szosę. ale co mi da, że pojadę i zobaczę jak ja się nie znam na rowerach :d ogólnie to miałem brać Tribana 500 na raty, ale nie ma już rozmiarówek żadnych, więc z inwestycjami w rower też będę ograniczony i o jakim koszcie mówimy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 30 Maja 2019 Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 13 minut temu, KurczakNorris napisał: Ja wziąłbym ten z pedałami SPD. Jest kompletny, ma nowe opony. Ma też dwurzędową, szosową korbę Sora (według ortodoksów 3 rzędy w szosie to profanacja). Ta korba wygląda jakby była to 3 ze zdjętym najmniejszym blatem, więc nie wiem, czy to taka super opcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawwwid Napisano 30 Maja 2019 Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 O właśnie, a przy okazji takie pytanie, czy nawet ściągając najmniejsza zębatkę z korby, manetka i przerzutka będą bez problemu działać z dwurzędówką ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 30 Maja 2019 Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 Teraz, Dawwwid napisał: a przy okazji takie pytanie, czy nawet ściągając najmniejsza zębatkę z korby, manetka i przerzutka będą bez problemu działać z dwurzędówką ? Tak, ograniczająć śrubką przy przerzutce minimalne wychylenie przerzutki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Indzynier Napisano 30 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 41 minut temu, Fenthin napisał: Ta korba wygląda jakby była to 3 ze zdjętym najmniejszym blatem, więc nie wiem, czy to taka super opcja. gość napisał mi, że ściągnął 3 blat dla własnej wygody, bo tak mu się lepiej jeździło i rower ma założone 3 blaty ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.