dovectra Napisano 30 Maja 2019 Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 (edytowane) Cześć. Od dawna poszukiwałem jakiejś szerokiej obręczy w ludzkich pieniądzach by zastąpić swoje 17 mm bontragery. (dobre ale przy niskim ciśnieniu dla 2,2 cala, w terenie, wiecie, chmmm... pływa) Wpadłem na trop powyższego modelu. Zresztą dzięki Michałowi z 1Enduro. 119 zł za 27 mm?? waga 490 g przy 29-calach, oczkowanie... gdzie tkwi haczyk? Edytowane 30 Maja 2019 przez dovectra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 30 Maja 2019 Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 Sizes: 27.5", 29”Holes: 32HJoint: sleevedOuter width: 32mmInner width: 28mmHeight: 18.9mmERD: 562mm (27.5”), 600mm (29”)OSB: 1.25mmWeight: 480g(27.5”), 495g(29”) Nieźle.. OSB to grubość obręczy w miejscu gdzie jest nypel, tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 30 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 blackbird ładują to do enduraka..., to nie są chyba takie papierowe? ps. Kupię i sam wytestuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 4 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2019 Przyszły obrączki. Faktycznie 490 g w rozmiarze 29, oraz 28 mm wewnętrznie... no no, Profil jest szeroki i wydaje się dosyć sztywny. Pleciemy kólka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 10 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 Widzę nikt ich nie używa. No to kółka złożone, - problemu nie było. jedyna uwaga to są nieco ciasne , oponę trzeba dobrze wymasować by wskoczyła. Teraz test na rowerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 Parametry do ceny super, jak będa w miarę wytrzymałe to rewelacja. Ile ważysz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 10 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 82 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 Daj znać - z ciekawości - bo jeśli po poprawce nie będzie łapać ósemki ( od normalnej jazdy bez przygód ) to rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 10 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2019 Ps. Ta ciasność pod oponę to pewnie cecha pod bezdętkę projektowana.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MmmanciO Napisano 4 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2019 Witam W dniu 10.06.2019 o 13:23, dovectra napisał: Ps. Ta ciasność pod oponę to pewnie cecha pod bezdętkę projektowana.. Tak, dokładnie. obręcze TR po za nieco inną konstrukcją zamków / kołnierzy, mają też minimalnie szerszy profil, by podczas pompowania lepiej uszczelnić zestaw. W dniu 10.06.2019 o 12:13, dovectra napisał: Widzę nikt ich nie używa. No to kółka złożone, - problemu nie było. Też miałem ten problem, nie mogłem nic sensownego o tych obręczach znaleźć, dla tego postanowiłem kontynuować temat . Więc jak się sprawują? Jak ze sztywnością koła? Czy jesteś już coś w stanie powiedzieć na temat jakości, bo podobno Dartmoor'y mają mega kiepskie malowanie? I takie jeszcze jedno pytanie ode mnie: Czy opona mocno poszła na boki? Pytam bo posiadam u siebie opony 2.4 Continental'a i o ile na 19mm (szer. wew.) jest sporo luzu po obu stronach, to nie wiem czy, przy tak szerokiej obręczy (9mm / 1cm różnicy jak by nie patrzeć) opona się nie rozejdzie tak że będzie trzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 4 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2019 (edytowane) 1) Malowanie raczej delikatne , faktycznie. 2) jazda była tylko po mieście i mazowieckich piaskach, na razie ok. ale warunki lekkie. 3) koło sztywne , ale wymieniłem też piastę na sztywniejszą więc razem się to sumuje. ps.obręcz jeszcze nie dostała porządnego łomotu więc trudno wyrokować. opony zmierzę Edytowane 4 Lipca 2019 przez dovectra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemokolarz Napisano 6 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2019 Ja też Tomcaty zakupiłem i w przyszłym tygodniu odbieram koła. Będą się kręcić w Transie, początkowo na dętkach a później zaleje mlekiem. Odbiorę to postaram się wrzucić fury i info jak to się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2019 W dniu 4.07.2019 o 10:57, dovectra napisał: 1) Malowanie raczej delikatne , faktycznie. 2) jazda była tylko po mieście i mazowieckich piaskach, na razie ok. ale warunki lekkie. 3) koło sztywne , ale wymieniłem też piastę na sztywniejszą więc razem się to sumuje. ps.obręcz jeszcze nie dostała porządnego łomotu więc trudno wyrokować. opony zmierzę Hej. Udało Ci się może zmierzyć jak zmieniła się szerokość opon ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 13 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2019 Różnica pomiędzy 17 mm a 27 mm to ok 2 mm na oponie 2,2 cala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molekpl Napisano 17 Maja 2021 Udostępnij Napisano 17 Maja 2021 Jak te obręcze z perspektywy czasu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 17 Maja 2021 Udostępnij Napisano 17 Maja 2021 Bardzo przyzwoite jednokomorowe obręcze w dobrej cenie. Nic tylko brać. Kilka kółek na tych obręczach wyprodukowałem, cztery w rozmiarze 29" i dwa w rozmiarze 27,5", te ostatnie powędrowały do elektryka a te pierwsze jeżdżą w rowerach wyprawowych i mają sporo kilometrów nabite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemokolarz Napisano 10 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 U mnie też wszystko ok. W tej cenie co kupiłem (89zł w 2019) to bardzo dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matiko Napisano 16 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2021 Witam, czy ta obręcz będzie się nadawać od enduro/freeride? Gdyż pękła mi obręcz i nie chce wydawać kupę kasy na obręcz dartmoor shield. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 12 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2023 Witam, podpowie ktoś co to za parametr w tych obręczach "OSB 1.25mm" grubość ścianki obręczy tam gdzie nypel to raczej nie jest bo niektóre obręcze dartmoora mają OSB podane 0, więc jedyne co mi przychodzi do głowy to przesunięcie otworów względem osi obręczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2023 Podzielę się jeszcze taką informacją odnośnie obręczy tomcat 29cali iż producent sporo zaniżył wagę katalogową, podawana waga to 495g a na wadze serwisowej wyszło 545g i druga obręcz 547g, aż nie dowierzałem w tak dużą różnicę i myślałem że waga oszukuje no ale dla piasty novateca 791 pokazała 145g gdzie producent podaje 144g, także duży minus dla Dartmoora bo jest to bardzo duża różnica od katalogowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi