Sabarolus Napisano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 @Dokumosa - i rozumiem, że w zwykłym SoloAir mogę śmiało użyć, i będzie podobnie szczelnie jak PM600? A przynajmniej wystarczająco? Dawać to też na kurzówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2019 Tak. Stosowałem u siebie i kilku innych SA. Na kurzówki też jest ok. Tylko trzeba dokładnie je wytrzeć przed aplikacją bo się toto nie lepi do oleju/starego smaru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilohaszu Napisano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 Czy zauważyliście, że taki na przykład Top Fuel 8 za 13499 ma Rebe i napęd NX i heble MT500, a 500 PLN droższy Fuel EX8 (model 2020) ma już Foxa 34, GX, i heble M6000? Do tego różnica wagi w rozmiarze M to jakieś zaledwie 700g, przy czym pewnie same opony (2.4 vs 2.6) są odpowiedzialne za 75% tej różnicy? Bardzo chętnie kupiłbym takiego Top Fuela, o ile miałbym wyposażenie jak Fuel EX, a tak to za bardzo sensu nie widzę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry2407 Napisano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 Nawet jeszcze gorzej bo Top Fuel 8 ma Recona a nie Rebę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 Fox 34 to jeszcze zależy jaki. Rhythm do Performance ma się mniej więcej tak jak Recon do Reby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilohaszu Napisano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 Owszem, w Fuel EX8 jest Rhytm, ale wydaje mi się, że Rhytm ciągle lepszy niz Recon ... A cena roweru praktycznie taka sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry2407 Napisano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 (edytowane) choćby to że jednak 34 golenie dają większą sztywność. Co do różnicy to się nie wypowiem bo w ogóle Foxa nie znam i nie miałem Edytowane 20 Sierpnia 2019 przez ostry2407 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 Foxy są generalnie bardzo wielkie. W rhythmie ze względu na słabe alu jest go dużo i faktycznie może być ciut sztywnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TjakTomek Napisano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 44 minuty temu, Dokumosa napisał: Fox 34 to jeszcze zależy jaki. Rhythm do Performance ma się mniej więcej tak jak Recon do Reby. Jest pomiędzy nimi duża różnica jeśli chodzi o to jak widelec pracuje? Jaki jest odpowiednik Foxa 34 Performance w linii modelowej RockShoxa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 Osobiście uważam, że foxowe tłumiki fit czy grip nie mają sobie równych. Z drugiej biorąc pod uwagę cenę oraz koszty utrzymania mc czy charger nie mają wad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 Te Rhytmy maja zwyklego Gripa? Czy tam jest jeszcze cos innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 Nieco zubożona wersja gripa (ustawienia). Osobiście nie rozbebeszałem ale podobno tańsza w produkcji wersja. Sprężyna powietrzna taka sama jak w performance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 @Dokumosa a jakbyś odniosl pracę Rhytmow do RSa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 Porównywać można wyłącznie do RSów z chargerem. I moim zdaniem charger w wersji 2 lub 2.1 depcze po piętach FIT4. Szczególnie niewyczuwalna różnica przy cięższej jeździe (am, enduro). Grip zresztą też pracuje świetnie. Bardzo porównywalne z FITem. RockShoxowe motion ctrl to poprzednia epoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TjakTomek Napisano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 To może inaczej. Jak się ma RS Pike RCT3 do Foxa 34 Performance Fit Grip? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 Jeśli mówimy o nowym pike'u ultimate w kolorze srebrnym to bez mrugnięcia okiem bym to brał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2019 14 godzin temu, Dokumosa napisał: Jeśli mówimy o nowym pike'u ultimate w kolorze srebrnym to bez mrugnięcia okiem bym to brał. Przepraszam, że sie podłączę, ale czy mógłbyś porównać te dwa zawieszenia (chodzi mi o damper głownie): https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/whyte-s-150c-works-29-sram-xx1-code-rsc-etc-top-zustand/1185925860-230-3478 i https://www.whyte.pl/s150s Na tym 150-S czułem, że mi buja na podjazdach , ten wyższy model będzie mniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2019 (edytowane) Nie podejmuję się porównywania damperów. Za dużo zależy od samej kinematyki zawieszenia (przełożenia, umiejscowienie pkt obrotu itd.). Do tego dochodzi tunowanie, zaworowanie... Przy takiej liczbie zmiennych porównanie traci sens. Tak samo jakieś subiektywne odczucia - znam kilka osób które za nic w świecie nie zamienią suntoura unair kosztującego 400-500zł. Btw: czemu nie kupiłeś neurona? 10% taniej były jeszcze do przedwczoraj. Edytowane 21 Sierpnia 2019 przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2019 Bo na razie nie objechałem Slide Traila i Spectrala. I wciąż mam werteryzmy na tego Whyte... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2019 Czyli jeszcze nie zapadła nawet decyzja enduro czy trail/am? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2019 (edytowane) Zapadła, że Trail. Ale nie wiem czy XC-owaty jak Neuron czy endurowaty jak Slide Trail czy Whyte. Rozum mi mówi, że i 120-130 mm skoku i tak będzie zbawieniem a serce, że jak się bawić to się bawić. Myślę intensywnie od 2 tygodni i jak na mnie to niedługo ; ) Wiem,ze to wali marketingiem ale z Neuronem siedzę na rowerze a w Whyte w rowerze (karocy ) Jakbym wiedział, że Trail taki lekko kierunku XC to Neuron bez większych dylematów bo wyższe modele Whyte S-120 drogie jak pierun :/ No i na Neuronie świetnie się czułem. Edytowane 21 Sierpnia 2019 przez wkg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2019 Jakbyś siadł na cube'a ams to byś pisał, że jeżdzisz na wysokiej drabinie Swoją drogą jaki rozmiar neurona mierzyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2019 (edytowane) L ! Przy wzroście 177 XC Gate 50 też mam L HTT 625 jarzemko - kierownica 700. W L się dobrze czułem i na Whyte i na Canyonie, we Whyte siodełko 5mm do przodu w Canyonie siodełko 5mm do tyłu (co dało w obu jakieś 675). Tak mam Edytowane 21 Sierpnia 2019 przez wkg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2019 Ja jeździłem na L przy 186cm/90 przekrok i uważam, że to mój rozmiar. Kierownica 760, mostek 60. Coś masz chyba za duże ciągoty w kierunku xc. Na ściezkowcach siedzi się zwykle zdwcydowanie inaczej. Rama parametrycznie długa ale przez HTA wrażenie jest takie, że 2 rozmiary przykrótka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2019 No ale tam (Whyte) jest mostek 40 a w Neuronie chyba 50. Na Canyonie L ? Wiesz, w sumie masz rację z tymi ciągotami - to głównie znam. Dlatego też się tak miotam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi