MarcinGoluch Napisano 29 Maja 2019 Udostępnij Napisano 29 Maja 2019 Jest i on czyli nowy Top Fuel na 2020. Ogólne zmiany to 120/115 i nowe kąty. Zmieniło się trochę przeznaczenie bo z rasowego fulla XC robi się takie hmm rower dla kogoś kto maratony jeździ dla zabawy i lubi też pobawić się w górach. https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-górskie/rowery-xc/top-fuel/top-fuel-8/p/28012/?colorCode=black_red I robi się w tym momencie "dziura" w kolekcji Treka która w czerwcu zostanie wypełniona przez całkowicie nowy model. Ale o tym za chwile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mazowiecki Napisano 29 Maja 2019 Udostępnij Napisano 29 Maja 2019 Sprzęt jak dla mnie już nie do ścigania. Czekam na premierę nowego modelu stricte do XC, bo ten z XC wypadł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 29 Maja 2019 Udostępnij Napisano 29 Maja 2019 Juz nie do xc i jeszcze nie ścieżkowiec to... turystyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 29 Maja 2019 Udostępnij Napisano 29 Maja 2019 Nie oni pierwsi poszli tą drogą. Przecież jest Spark (120 mm) i Spark RC (100 mm) u Scotta, Epic (100) i Epic EVO (120) u Speca, czy Oiz w dwóch opcjach u Orbei. Typowy ścigant do XC już wkrótce. W Nowym Mescie już na nim startował team fabryczny Treka. Tyle że na razie górna rura wraz z damperem były zakryte jakimś pokrowcem, co sugeruje, że będziemy mieli do czynienia z czymś nie do końca typowym jak na fulla. W necie jest mnóstwo spekulacji na ten temat. Może być ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syrobb Napisano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 Ja natomiast czaje się na nowy rower z takiej kategorii i na papierze ten Trek wygląda idealnie. Geometria znakomita jak dla mnie. Jednak ceny są już tak znakomite nie są. Na początku przyszłego roku pojawi się tego typu rower od NS. Zakładam, że nowy Scalpel też pójdzie w stronę w tę stronę. Mam nadzieje na większą konkurencje w tym nowym segmencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 Czy to nowy segment czy raczej chwyt marketingowy się okaże. Np. w przypadku canyona neurona na 2019 producent podkreśla, że nie jest to już typowy ścieżkowiec a bardziej rower dla każdego - co ma napędzić sprzedaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 16 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2019 @MarcinGoluch Specyfikacja ósemki na polskiej stronie jest prawidłowa? Na stronie US i innych widzę Recona, a u nas Reba. Nie żebym narzekał na taki bonus - gorzej jak to "typo". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 5 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2019 Przepraszam za zwłokę ale w sezonie nieco rzadziej zaglądam. Faktycznie jest błąd, seryjnie w PL będzie Recon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrKaaaaaaaaaaa Napisano 5 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2019 Mnie się podoba ten za 45k... I co tu zrobić Chociaż waga prawie 12 kg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry2407 Napisano 26 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2019 Zakupiłem ten rower i w specyfikacji na stronie Treka jest Reba RL a zamontowany jest Recon. Godzinna rozmowa w sklepie i telefony do Treka aby wyjaśnić tà sprawę i w Treku wielkie zdziwienie. Ponoć bebechy są od Reby ale ile w tym prawdy to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 26 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2019 (edytowane) Nie mogą być bebechy od reby bo są inne golenie górne. Moim zdaniem to niezgodność zakupionego towaru z umową. Świadomie lub omyłkowo zostałeś wprowadzony w błąd bo ten model miał mieć inną specyfikację... Edytowane 26 Lipca 2019 przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 26 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2019 Ja to wyjaśniłem w hmmm minutę co też pisałem w temacie 5 lipca. Na tekst o bebechach rozumiem wpadł sklep? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TjakTomek Napisano 27 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2019 Odebrałeś już ten rower? Za trekbikes.com: " Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian w informacjach o produktach zawartych na tej witrynie w dowolnym czasie i bez uprzedzenia, w odniesieniu do wyposażenia, specyfikacji, modeli, kolorów i materiałów." Także ten tego, wypną się. Przy całej mojej miłości do Treka uważam, że wsadzanie w rowerze za 13500zł (MSRP) Recona to obrzydliwe skur........ Nie mają przyzwoitości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry2407 Napisano 27 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2019 tak odebrałem. Ponoć od października w ten model tylko Recon będzie ładowany. Na pomysł że bebechy są od Reby wpadł Trek a nie sklep. O sklepie naprawdę nic złego nie mogę powiedzieć bo to naprawdę porządni ludzie i sprzedawca sam zaproponował że zdejmie mi z innego roweru Rebę tylko dopiero we wtorek bo ona ma 100mm skoku a do mnie musi być 120mm. a za rower dałem 11500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TjakTomek Napisano 27 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2019 Bardzo w porządku sklep, skorzystaj z oferty. 15% rabatu - maksimum ile da się wynegocjować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 27 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2019 6 godzin temu, TjakTomek napisał: Odebrałeś już ten rower? Za trekbikes.com: " Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian w informacjach o produktach zawartych na tej witrynie w dowolnym czasie i bez uprzedzenia, w odniesieniu do wyposażenia, specyfikacji, modeli, kolorów i materiałów." Także ten tego, wypną się. Przy całej mojej miłości do Treka uważam, że wsadzanie w rowerze za 13500zł (MSRP) Recona to obrzydliwe skur........ Nie mają przyzwoitości. Jeśli przy zawieraniu umowy kupna sprzedaży nabywca dysponował wyłącznie specyfikacją ze strony internetowej to jest ona wiążąca jakiegokolwiek zastrzeżenia by sobie nie dopisali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry2407 Napisano 27 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2019 (edytowane) a możecie mi powiedzieć jaka jest różnica między Reconem a Rebą. Obydwa wyglądają tak samo jedynie Reba ma podziałki na goleni bo sprzedawca pokazywał mi Rebę która była zamontowana na innym rowerze tylko ze skokiem 100mm. Zapewnił mnie że jeśli chcę to może mi go zamienić na Rebę tylko dopiero we wtorek bo będzie serwisant który musi zmienić skok z 100 na 120. Byłem świadkiem jego rozmowy z Trekiem( bo sam był zdziwiony że jest Recon skoro w na stronie Treka jest Reba) i wytłumaczyli mu że w Reconie są bebechy Reby. Tylko jak to sprawdzić. ? Nie znam się na RS a nie chciałbym wyjść na głupka. Edytowane 27 Lipca 2019 przez ostry2407 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 27 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2019 Reba lżejsza, ma możliwość regulacji objętości komory pozytywnej (progresja), ma możliwość wymiany tłumika na charger 1, 2, 2.1 tym samym robi się z niej SID. Dodatkowo ma zawór do upuszczania powietrza z komory negatywnej co się czasami przydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry2407 Napisano 27 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2019 Teraz, Dokumosa napisał: Reba lżejsza, ma możliwość regulacji objętości komory pozytywnej (progresja), ma możliwość wymiany tłumika na charger 1, 2, 2.1 tym samym robi się z niej SID. Dodatkowo ma zawór do upuszczania powietrza z komory negatywnej co się czasami przydaje. Ja już tego nie ogarniam bo oglądałem tą Rebę z 2 roweru i była identyczna. na dole pokrętło tłumienia, na górze zawór powietrzny i z prawej strony linka do blokowania. żadnego dodatkowego zaworu nie miała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 27 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2019 Bo dobroć jest w środku Inny stop alu, inne bebechy. Zawór dodatkowy jest pod śrubą od dołu goleni ze sprężyna powietrzną. Podobnie progresja ustawiana poprzez dokładanie/odejmowanie tokenów tym razem pod korkiem sprężyny powietrznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry2407 Napisano 27 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2019 (edytowane) Czyli dla świętego spokoju we wtorek podjadę i powiem aby wymienili na Rebę. I zagadka ''Jaka opona jest na tyle'' Edytowane 27 Lipca 2019 przez ostry2407 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 27 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2019 Jeśli rower kupowałeś osobiście to obowiązuje zasada "widziały cały.co brały" tym bardziej, że o ile dobrze kojarzę podniosłeś kwestię przedniego amortyzatora i miałeś.pełną świadomość że jest on wyposażony w recona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry2407 Napisano 27 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2019 Nie do końca bo to ja zauważyłem że jest Recon a nie Reba i sprzedawca powiedział wyraźnie że jak chce to mi we wtorek wymieni. Dokumosa w ogóle ciebie nie rozumiem. Wcześniej pisałeś coś innego a teraz widziały gały co brały. Dla mnie osobiście nie robi to różnicy bo na wiosnę wchodzi Auron lub Durolux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 27 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2019 Byłem przekonany, że przed zakupem jedyny "kontakt" z rowerem to była specyfikacja w Internecie. Jeśli sprzedawca chce wymienić to korzystaj z okazji. Zawsze to kilka stówek droższy widelec z większymi możliwościami konfiguracyjnymi i tuningowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry2407 Napisano 27 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2019 wiesz na stronie jest błąd w tej specyfikacji. wejdź na stronę Treka i skorzystaj z kalkulatora zawieszenia. Podając rok i model wyskoczy ci że jest Recon RL. Bardzo szanuję chłopaków w sklepie bo nie raz mi pomogli i nie chcę ich naciągać bo to nie o to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi