Gość Cynamonek Napisano 28 Maja 2019 Napisano 28 Maja 2019 Cześć, mam problem z dużym luzem na bębenku, próbkowaniem odkręcić bębenek ale poległem ;/ spotkał się ktoś lub wie jak odkręcić ten bębenek ? te aluminiowe elementy blokujące nie maja gwintu na klucz i nie mogę rozkręcic ;/ jpg z problemem
Kolmark Napisano 30 Maja 2019 Napisano 30 Maja 2019 A co jest z drugiego końca piasty? Bo z tej strony jak widać (niespecjalnie widać) nie rozkręcisz. Jeśli to piasta Shimano niskich grup, a tak to wygląda, od strony tarczy należy rozkontrować piastę i wyjąć oś na stronę bębenka (uwaga na wypadające kulki, nie pogubić). Potem kluczem imbusowym 10mm odkręcasz bębenek od korpusu (normalny kierunek odkręcania), ale bez specjalnego klucza z dwoma zębami będzie trudno go rozmontować. Jeśli to nie Shimano, sposoby mogą być różne.
Pytanie
Gość Cynamonek
Cześć, mam problem z dużym luzem na bębenku, próbkowaniem odkręcić bębenek ale poległem ;/ spotkał się ktoś lub wie jak odkręcić ten bębenek ? te aluminiowe elementy blokujące nie maja gwintu na klucz i nie mogę rozkręcic ;/ jpg z problemem
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.