Polewymagane Napisano 28 Maja 2019 Udostępnij Napisano 28 Maja 2019 Remontuje dosyc oryginalny i nieco stary rower i mam problem z hamulcami powstaly podczas wymiany opon mianowicie rozlecialy sie , montuje aktualnie nowe catilever brake w systemie z ramą pomocniczą -omega lub podkowa Tak wyglądało wcześniej i ogólnie budowa całości Jak widać na zdjęciach budowa to klasyczny Cantilever Brake System USA z ramą pomocniczą omega do montażu hamulców linkowych zaciskowych - montaż na trzpieniu w ramię pomocniczej i linkach ktore wyglada tak Old Cantilever brakes https://www.google.pl/search?client=ms-opera-mobile&channel=new&espv=1&ei=s2rtXP-fM6LMrgTzx4SgDw&q=cantilever+brake+system+usa+1990+&oq=cantilever+brake+system+usa+1990+&gs_l=mobile-gws-wiz-serp.3...30687.34227..34987...0.0..0.211.1152.0j4j2......0....1.........33i160.pw6Xm_z6CxQ niestety te hamulce już nie istnieją, rozlecialy się i nie da się już ich zamontować na ramię , jedyna opcja typ teraz Cantilever z aktualnego wydania czyli vbrakowo podobne hamulce jednak jest duży problem z ich montażem nie wiem czy nie wchodzą do końca czy coś blokuje w ramie czy to sama sprężyna tak się przyciągnęła i zmotywuje, że nie wchodzą do końca na trzpień i nie mogę ich docisnąć do ramy, czy to trzpień sprężynowy-szpilka nie wchodzi w otwór montażowy w hamulcach, który jest dosyć cienki i płytki może w tym problem,ale o co chodzi - nie mogę ich (hamulców) docisnąć do ramy tak by były osadzone na sztywno i bez zbędnych ludów, by siedziały na ramię bez ruszania się i pracowały na sztywno , obecnie jest to nie możliwe, gdyż śruba jest zakręcona na Max, a hamulce nie dobiegają do ramy ,sprężyna jest luźna i hamulce ruszają się na osi trzpienia ,tak samo klamka z podłączona linka jest luźna i nie ma naciagniecia-pracy linki ,zaciągnięcia hamulce na drodze,całość pomimo skręcenia na Max jest luźna. Myślałem by da grube podkładki pod hamulce między trzpieniem i wtedy skręcić srobami, ale nie wiem czy to zadziala . Wyglada to tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.