Szustarol Napisano 25 Maja 2019 Napisano 25 Maja 2019 Witam Zawsze chciałem podjąć projekt renowacji starego składaka i w końcu niedawno nadarzyła się okazja kupić jednego tanio. Jest jednak pewien problem - nie wiem co to za składak! Wszystkie naklejki już zdarte, sam rower ma około 40-50 lat. Czy ktoś z was mógłby pomóc mi w identyfikacji? Załączam zdjęcie roweru. Cytuj
itr Napisano 25 Maja 2019 Napisano 25 Maja 2019 Absolutnie nie, takie gięcie ramy to jest wskazówka w stronę nazwy Flaming. Albo Uniwersal, albo jeszcze coś co akurat było w katalogu, bo są czasami takie nazwy że tylko na specjalnej stronie o rowerach prl je widzialem a nie w życiu...Koła wielkości jak Wigry, ale rurka jak U . Dokladnie sprawdzamy spawy na styku rura blacha zawiasu. Spaw może być w połowie pęknięty. Pelikan to taki mniejszy Flaming Strzelam roczniki 77- 80 -85, powinien być rok w numerze chyba na głowce ramy, dwie pierwsze albo ostatnie cyfry. Białe światełko wąskie i błotniki cofają trochę licznik Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi