Gość Napisano 24 Maja 2019 Udostępnij Napisano 24 Maja 2019 Ostatnio przy wizycie w lokalnym sklepie rowerowym dowiedziałem się, że jeśli kupię corsa zamiast trekingowego do dojazdu komunalnego do roboty to nie będę zadowolony. Dlaczego? Jaka jest różnica skoro przy podobnych cenowo rowerach danej firmy nawet geometria jakoś się nie różni. Jedyne co to "nawalenie" dodatków do trekinga i regulowany mostek? Jeszcze jedno pytanie - dlaczego tak trudno znaleźć coś w takich rowerach na sztywnym widelcu? Z własnego doświadczenia lepiej jeździ mi się na sztywniaku niż jakimś tanim amorze? I w końcu co wy polecacie? crosa czy trekinga do jazdy góra 30+km? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 24 Maja 2019 Udostępnij Napisano 24 Maja 2019 Trekingi maja ta zaletę, że często mają ochronę łańcucha i nie uwalisz spodni. Nawalone dodatków i prądnica w piaście żeby się ciężej jechało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Maja 2019 Udostępnij Napisano 24 Maja 2019 Teraz, wkg napisał: Trekingi maja ta zaletę, że często mają ochronę łańcucha i nie uwalisz spodni. Nawalone dodatków i prądnica w piaście żeby się ciężej jechało. A właśnie o prądnicy zapomniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 24 Maja 2019 Udostępnij Napisano 24 Maja 2019 Jak Ci się lepiej jeździ na sztywniaku to kup fitnessa/gravela i tyle. Z tym, że do pracy to raczej z mocowaniem pod bagażnik - wcześniej czy później się przyda - chociażby na zakupy w drodze z pracy, laptop czy inne graty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 24 Maja 2019 Udostępnij Napisano 24 Maja 2019 Zgodnie z Twoim zdjęciem poszukaj coś z logiem Diamant. Używany. To dość niedocenione rowery. Szukalem starej ramy 167 a zawsze wyświetlalo mi się sporo nowożytnych rowerów treking fitnes w niskich cenach itp.Diamantem rządzi teraz Trek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 24 Maja 2019 Udostępnij Napisano 24 Maja 2019 W zależności od marki mogą być spore różnice w geometrii oraz na mostkach, kierownicach czy nawet siodłach (wygodna, wyprostowana pozycja vs. nieco bardziej pochylona (np. rowery crossowe canyona mają mocno usportowioną geo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Maja 2019 Udostępnij Napisano 27 Maja 2019 Z chęcią bym Diamanta kupił bo mój 50letni dziadek zaskakuje mnie jakością wykonania. Niestety cena za mieszczuchy od nich przyprawia mnie o zawrót głowy :D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi